Szuperérzékenyek párban
2015. november 05. írta: KK Kriszta

Szuperérzékenyek párban

Becslések szerint – mivel ebben a témában sem reprezentatív, sem hivatalos felmérések nem készültek még – az emberiség 15-20%-a szuperérzékeny.

Vigyázz, te, aki olvasod ezt a bejegyzést, ha magad magadat nem is ítéled annak, közvetlen környezetedben (családodban, barátaid között, a munkahelyeden, a lakóhelyeden) tucatszám találkozhatsz nap mint nap ennek a csodálatos tulajdonságnak, vagy beállítottságnak a képviselőivel!

Mindenki számára nagyon fontos a szuperérzékenység kezelésének elsajátítása. Aki benne van, vagyis boldog vele/szenved tőle, annak ezért, aki szuperérzékennyel él együtt (társként, szülőként, gyermekként, testvérként) annak azért stb. Csodálatos emberek ezekkel a rendívül szenzitív érzékekkel megáldott társaink a Földön, ha segítünk nekik kibomlani magukból, nagyszerű dolgokat hozhatnak létre, amire mindenkinek szüksége van.

Miért különösen fontos terület párkapcsolat a szuperérzékenyek számára?


Mert a szülői ház után a második legintimebb és legtartósabb viszony. A szuperérzékeny emberek az esetek többségében sérültek a szüleikkel való kapcsolatban gyermekkorukban. Persze nem bántalmazásra vagy bármely ártó szándékú közreműködésre gondolok itt, pusztán arra, hogy a szüleink álmukban nem gondoltak arra, hogy milyen mélyre hatott bennünk, amikor éjszaka azzal közelítettünk, hogy rosszat álmodtunk, és visszazavartak az ágyunkba. Emiatt van az, hogy párkapcsolatba bizalmi letörésekkel, önbizalomhiánnyal, túlérzékenységgel érkezünk, amit tovább súlyosbítanak a korábbi csalódások, amikor még mi sem tudtuk hogy bánjunk saját magunkkal.

17457851_l.jpg

Tehát, ha egy szuperérzékennyel szeretnél tartós párkapcsolatot kialakítani, akkor erődhöz és lelkesedésedhez mérten próbálj figyelni a következőkre:

  • Ne minősítsd, a szuperérzékeny ember amúgy is általában maximalista. Ne légy durva, közönséges, mert bezárul és nem jut el hozzá az sem, amit pontosan megfogalmazol.

  • Szavazz osztatlan figyelmet számára, legalább időnként. Ha meg akar veled osztani valamit (különösen ha mélyen érinti), rendkívül zavarja és tiszteletlenségnek tartja, ha megosztod a figyelmed miközben eléd tárja.

  • Ha láthatóan túl magas az izgalmi szintje, a legfontosabb, hogy megnyugodjon. Neked nehéz elképzelni, de ő ilyenkor az életéért küzd és bármire képes (pl. számos olyan dolog kicsúszhat a száján, amit nem gondol komolyan). Segíts levinni az izgalmi szintjét, nyújts számára biztonságot, hálás lesz érte.

  • Légy vele őszinte, úgyis megérzi a rezdüléseidet is. Lehet, hogy nem tudja mi történik pontosan, de azt érzi, hogy történik.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr338052486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása