Zöldségmaszk-receptek
2015. augusztus 27. írta: KK Kriszta

Zöldségmaszk-receptek

Múlt héten hosszan ecseteltem a zöldségek kiváló hatásait, amelyeket a bőrünkre tudnak kifejteni, illetve azt, hogy hogy általánosságban hogyan kell zöldségmaszkokat készíteni. Nézzünk most néhány konkrét receptet, olyan zöldségekkel, amelyeket megtalálhatunk most frissen a kertben!

Uborka maszk

Az uborkát karikázva és lereszelve is szokták maszkként alkalmazni, de van, aki azt ajánlja, hogy a reszelt zöldség levét csavarjuk ki. Én talán a reszelést javasolnám, mert az van annyira apró, hogy megfelelően kifolyjon a leve, de nem csak lé. Az uborkakarikát a szem körüli bőr frissítésére szokták alkalmazni. Keverhetünk hozzá joghurtot és a lé felszívása, a pakolás sűrítése céljából, zabpehelylisztet, olyan arányban, amitől krémessé áll össze. Fél órát hagyjuk az arcon, majd mossuk le.

shutterstock_226386094.jpg

Az uborka gyulladáscsökkentő, így nem csak a pattanásokat tünteti el, hanem a leégés nyomait is. Rendkívüli erővel hidratál, ként és foszfort tartalmaz.

Burgonya maszk

Állítólag az orosz nők ettől szépek, hiszen ennek az egyszerű zöldségnek a leve még a rendkívül hideg tél által igénybe vett bőrt is csodálatosan hidratálja, regenerálja! A burgonya tápláló hatását C-vitamin tartalmának, nyomelemeinek és keményítő-tartalmának köszönheti, ezek együtt puhává, simává és egészséges színűvé varázsolják a bőrt.

A burgonyát nyersen és főzve is felhasználhatjuk maszkhoz. Ránctalanító maszkhoz a főtt krumplit főtt babbal együtt kell összetörni, majd egy kanál tejet tenni hozzá. Elöregedett, igénybe vett bőrre a főtt krumplit tojássárgájával, egy kanál tejjel, pár csepp citruslével kell összekeverni, majd felkenni. Ha dunsztba tesszük, még hatékonyabb (takarjuk be a bőrfelületet először fóliával majd melegített törülközővel).

A nyers krumplit szintén használhatjuk szeletelve vagy reszelve. A reszelt verziót szokták átmelegített konyharuhában a szemekre tenni, vagy langyos gyógyteával (pl. búzavirág-tea) átitatott kendőn át az arcra nyomni. A nyers krumpli leve kiváló a pattanások ellen, mert pórusösszehúzó hatása van. A megduzzadt szemhéj, illetve a szem alatt karikák nagyszerű ellenszere, mivel javítja a bőr vérellátását, és csökkenti a ráncokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr657737558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása