Hajműveletek 2. - hajszínezők
2015. november 04. írta: KK Kriszta

Hajműveletek 2. - hajszínezők

A hajszínezők, bemosók, tartós színezők és tartós festékek hatása között az az alapvető különbség, hogy az előbbiek a hajszálak külső rétegén avatkoznak be, a középsők a második rétegig hatolnak be, az utolsó pedig teljes mélységében képes átalakítani a haj színét.

A leggyengébb hajszínezők azért lemoshatóak, mert tulajdonképpen a haj külső felszínére száradnak rá. Ezek a termékek nem tartalmaznak ammóniát, oxidáló- és szőkítő szereket. Arra alkalmasak, hogy a meglévő hajszínre (akár festett akár természetes) valamilyen árnyalatot tegyenek, majd az első mosásánál lekopjanak.


A hajszínezők számtalan formában léteznek már: folyékony (spray-s formátumban), hab, krém és a legújabb a kréta. A kréta használatához csak vízzel be kell nedvesíteni a hajat, majd addig húzogatni a tincs felületén, míg olyan erős színt nem kapunk amilyet szeretnénk (érdemes kesztyűt használni). Végül hajszárítóval vagy hajsütővassal a tincset kissé át kell melegíteni, mert akkor tartósabb lesz az eredmény, és a hajtincs is kevésbé fogja meg azt amihez hozzáért.

7337504_l.jpg


A hajszínezők napjainkban elsősorban az extrém hatások elérését szolgálják. Piros, lila, zöld, kék, narancs, csillogó, neonszínű lehet a hajunk egy pillanat alatt, felelősség nélkül, hiszen pillanatok alatt eltávolítható (ha már itt tartunk, létezik festés-eltávolító radír is). Világosabb hajúaknak azonban érdemes vigyázni, amíg élek nem fogom elfelejteni, hogy gyerekkoromban a platinaszőke hajamat befogta a rózsaszín még az Anaconda hajzselé is...


Azok a színezők, amelyek néhány hajmosást kibírnak már vegyileg beavatkoznak a haj külső felszínén, tartós színezőknek nevezzük őket. Általában hidrogén-peroxidot tartalmaznak, ami megbontja a haj szerkezetét, így a színező mélyebbre tud hatolni a külső felületnél. Nem tartalmaznak azonban annyit, hogy a meglévő festékpigmenteket károsítsák (vagyis szőkítsenek). Összetételtől – és természetesen a hajunk színétől és érzékenységétől függően – több vagy kevesebb (4-8, esetleg 12) hajmosást bírnak ki. Ezek sem képesek világosítani a meglévő hajszínen, csak tónust adnak neki, vagy egy-két árnyalatot sötétítenek rajta (főleg a világosabb hajszín esetén).

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr928050226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása