Paradicsom a szépségápolásban
2015. augusztus 19. írta: KK Kriszta

Paradicsom a szépségápolásban

Én drága Ilcsi nénitől – Molnár Dánielné mesterkozmetikustól, aki még a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét is megkapta a munkásságáért ( azaz idézem „A gyógynövények kozmetikai alkalmazásának elterjesztése és népszerűsítése érdekében végzett tevékenységéért, eredményes, és sokaknak örömet szerző magánvállalkozói munkájáért”.) – tanultam meg a paradicsom sokoldalú felhasználását a kozmetika területén.

A paradicsom tele van likopinnal – ami egy karotinoid, amely a zöldség színét adja – ennek egyik legfontosabb tulajdonsága a gyulladáscsökkentő hatás. Rendkívül erős antioxidáns, a feladata a szabadgyökök számának csökkentése a szervezetünkben. Bőr szinten ez azt jelenti, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, csökkenti a ráncosodást, elősegíti az új sejtek képződését. Fiatal bőrnél szintén a gyulladáscsökkentő hatás lép előtérbe, amely fertőtlenítő hatással kiegészülve a pattanásos bőr igazi ápolójává teszi.

shutterstock_94461907.jpg

A paradicsom napvédő hatással is büszkélkedhet, így napozókrémekbe és napozás utáni készítményekbe is jó. A napsütötte bőrben csökkenti a mikrogyulladsok számát, elősegíti a barnulást.

A paradicsom C-vitamin-tartalma erősíti és frissíti a bőrt, csökkenti a ráncosságot és lassítja az oxidációt. Gyümölcssav-tartalma enyhe hámlasztó hatással bír, így hozzájárul a az elhalt hámsejtek bőrfelületről való eltávolításához. Ezzel elősegíti a bőr megújulását a hámréteg lélegzését, üdévé, puhává teszi a bőrünket.

A paradicsom leve nagyszerűen összehúzza a pórusokat. Ha almalével és citromlével összekevered a friss paradicsom levét, nagyszerűen tisztító, tonizáló oldatot kapsz, amelyet kb. egy hétig hűtőben eltarthatsz.

A paradicsom pakolásnak is kiváló: törj össze egy jó érett szemet villával, keverj hozzá egy szintén villával összetört avokádót. Ez a keverék kiválóan táplálja a bőrödet, hiszen tele van mind vitaminokkal, mind ásványi anyagokkal. A méz és paradicsomlé keveréke is csodákra képes: a méz fertőtlenítő hatása a paradicsom puhító hatásával együtt csodásan lágy, tiszta és ragyogó arcbőrt kölcsönöz.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr77706526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása