Eddig mezei jégkrémekről beszélgettünk, és elgondolkodtam azon, hogy ha az utóbbi idők gyárifagyi-trendjéhez vagytok hozzászokva – nevezetesen, hogy a legkövethetetlenebb ízekben jönnek ki a dobozos fagyikkal – akkor hogy tudlak én benneteket meggyőzni arról, hogy csináljatok otthon magatoknak. Egyrészt szerintem a legegyszerűbb házi fagyi is meggyőzőbb a boltinál, már csak azért is, mert megnyugtat a gondolat, hogy tudom miből van, büszke vagyok, hogy én készítettem, és nagy valószínűséggel minőségibb hozzávalókat választok, mint a gyártók (ami az ízen is érződik). Másrészt sokkal olcsóbb, mint az eszement árakon kapható dobozos nemmondokmárkákat fagyik.
Az jutott eszembe, hogy ha mindenféle csoki és gyári finomság sütiváltozatát kifejlesztette már a háziasszonyi találékonyság, akkor biztos tudok prezentálni nektek néhány olyan házi fagyi receptet, amelyekért a fagyizókban súlyos pénzeket kérnek el. Fogadjatok szeretettel most egy különlegességet, amellyel akár vendégségbe érkező barátokat is könnyedén elkápráztathattok, és amelyet nem is olyan nehéz elkészíteni.
Hozzávalók
10 dkg Nutella (ezt is lehet házilag csinálni, majd legközelebb elmondom hogyan), 2 dkg keserű kakaópor, 1,5 dl habtejszín, 10 dkg amerikai mogyoró, 4 db mogyorókrémmel töltött nápolyi.
Elkészítés
Kell egy lábos és egy tál, amely egymásra illik, hogy a hozzávalókat gőzfürdős, nagyon enyhe melegítés mellett tudd összekeverni. Tedd a tálba a Nutellát, a kakaóport, és egy löttyintés tejet. Tedd a gőzfürdő fölé és addig kevergesd ott, amíg homogén masszát kapsz. Tedd a mogyorót és a nápolyit aprítógépbe és vagdald össze. Vedd le a gőzről a masszát, majd keverd bele az aprítékot. Öntsd a tejszínt egy másik tálba és verd habbá. A habot kisebb adagonként és nagyon óvatosan keverd a kakaós masszához – éppen csak forgasd bele, ne törjön össze a hab. Simítsd dobozba és tedd 5-6 órára a fagyasztóba. Csokiforgáccsal vagy csokireszelékkel megszórva lesz az igazi.