Készítsünk különleges fagyit! 4. - Ferrero Rocher
2015. augusztus 06. írta: KK Kriszta

Készítsünk különleges fagyit! 4. - Ferrero Rocher

Eddig mezei jégkrémekről beszélgettünk, és elgondolkodtam azon, hogy ha az utóbbi idők gyárifagyi-trendjéhez vagytok hozzászokva – nevezetesen, hogy a legkövethetetlenebb ízekben jönnek ki a dobozos fagyikkal – akkor hogy tudlak én benneteket meggyőzni arról, hogy csináljatok otthon magatoknak. Egyrészt szerintem a legegyszerűbb házi fagyi is meggyőzőbb a boltinál, már csak azért is, mert megnyugtat a gondolat, hogy tudom miből van, büszke vagyok, hogy én készítettem, és nagy valószínűséggel minőségibb hozzávalókat választok, mint a gyártók (ami az ízen is érződik). Másrészt sokkal olcsóbb, mint az eszement árakon kapható dobozos nemmondokmárkákat fagyik.

Az jutott eszembe, hogy ha mindenféle csoki és gyári finomság sütiváltozatát kifejlesztette már a háziasszonyi találékonyság, akkor biztos tudok prezentálni nektek néhány olyan házi fagyi receptet, amelyekért a fagyizókban súlyos pénzeket kérnek el. Fogadjatok szeretettel most egy különlegességet, amellyel akár vendégségbe érkező barátokat is könnyedén elkápráztathattok, és amelyet nem is olyan nehéz elkészíteni.

shutterstock_137816966.jpg

Hozzávalók

10 dkg Nutella (ezt is lehet házilag csinálni, majd legközelebb elmondom hogyan), 2 dkg keserű kakaópor, 1,5 dl habtejszín, 10 dkg amerikai mogyoró, 4 db mogyorókrémmel töltött nápolyi.

Elkészítés

Kell egy lábos és egy tál, amely egymásra illik, hogy a hozzávalókat gőzfürdős, nagyon enyhe melegítés mellett tudd összekeverni. Tedd a tálba a Nutellát, a kakaóport, és egy löttyintés tejet. Tedd a gőzfürdő fölé és addig kevergesd ott, amíg homogén masszát kapsz. Tedd a mogyorót és a nápolyit aprítógépbe és vagdald össze. Vedd le a gőzről a masszát, majd keverd bele az aprítékot. Öntsd a tejszínt egy másik tálba és verd habbá. A habot kisebb adagonként és nagyon óvatosan keverd a kakaós masszához – éppen csak forgasd bele, ne törjön össze a hab. Simítsd dobozba és tedd 5-6 órára a fagyasztóba. Csokiforgáccsal vagy csokireszelékkel megszórva lesz az igazi.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr967682126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása