Virágporallergia kezelése homeopátiával
2015. március 25. írta: Pereckeke

Virágporallergia kezelése homeopátiával

Újabb darázsfészket találtam :) Nem tudom emlékeztek-e, az elején a köszöntőben azt írtam, hogy azon vagyok, hogy minden szóba kerülhessen itt a blogon. Szeretnék felvetni nektek lehetőségeket, amelyek közül választhattok, vagyis nincs jó választás, az adott inget az veszi magára, akire jó.

Ezért kérlek, hogy tekintsetek el az egyes módszerek (jelen esetben homeopátia) minősítésétől, összehasonlításától más módszerekkel.

shutterstock_195089513_kicsi.jpg

Az allergia kezelése homeopátiával

Homeopátiás szerekkel az allergia bármely formája gyorsan és hathatósan kezelhető, és nem utolsó sorban mellékhatások nélkül. A kezelésnek három útja is van: az alkati szer szedése, az ún. érzékenyítés, amelynek során az allergénből készül homeopátiás szerrel szoktatjuk a szervezetet ahhoz, hogy elviselje az elviselhetetlennek tűnőt, illetve a tüneti kezelés.

Alkati szer

Az alkati szer feladata egy-egy személyiségtípus összes gyengeségének, testi, lelki és emocionális tüneteinek kezelése. A kiválasztást általában homeopátiás orvos végzi a személyiség adott jellegzetességei alapján. Az alkati szer szedése semmiképpen nem az allergiás időszakban szükséges, hiszen minden olyan tünetet felszínre hoz, amire a beteg aktuálisan alkalmas. Az alkati szer az adott alkatra jellemző krónikus betegségek gyógyítását végzi el, a gyökerénél ragadja meg a betegséget, így ha szedése után kijönnek annak tünetei, várhatóan többet nem keseríti meg az életünket.

Érzékenyítés

Szintén az allergiás időszakot hónapokkal megelőzően szokták adagolni az allergénből készült érzékenyítő szert, amely mellé Histaminum szedését is szokták javasolni. A Histaminum antihisztamin hatású, azaz csökkenti a szervezetben az allergia okozta tüneteket. Az Apist (azaz a méhméregből készült szert) szintén szokták bármely allergia esetén az érzékenyítés során a tünetek csökkentésére alkalmazni.

Az érzékenyítés következtében a szervezetünk hozzászokik az allergénként fellépő dologhoz, várhatóan később nem fog tüneteket okozni a vele való találkozás.

Tüneti kezelés

Ha nem jutott eszünkbe az előzetes kezelés, és már bőven benne vagyunk az allergiás időszakban, a tüneteink pedig tombolnak, akkor fordulhatunk ehhez a kezelési módhoz. „Csak” a felhasznált hatóanyagában különbözik egyéb tüneti gyógyszerektől. A tüneti kezelés nem szünteti meg a bajt, kizárólag arra szolgál, hogy enyhítse a szenvedéseinket. 

A tüneti kezelés során több mindent lehet szedni egyszerre, ebből ajánlják a Coryzaliát (ami egy komplex szer náthára), a Histaminumot (antihisztamin hatású) és a jellegzetes tünetek alapján kiválasztott szert (az orrfolyás minősége, a szem- vagy bőrtünetek jellemzői stb.) alapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr857299901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palladrin 2015.03.25. 14:12:46

Ez mekkora baromság!

spinat 2015.03.25. 15:20:52

a minap egy mezögazdasági boltban voltam. Egyszer csak látom a polcon, ott figyel egy homeopátiás növényvédösze. Na mondom, nem semmi, hogy a placebó effektus már a növényeknél is müködik.
a fenti cikket meg nem olvasom el, mert már a cím alapján is idöpocsékolás.

kpetya 2015.03.25. 16:20:30

az már volt, hogy a homeo semmire sem jó?! már papír is van róla.
ha hiszel benne magánügy. mások hülyíteni ezzel már nem az.

Haloperidol 2015.03.25. 17:14:00

Komolyan kíváncsi vagyok valakire, akinek tényleg súlyos allergiás rhinitise vagy allergiás asztmája van, mire megy ezekkel a hatóanyag nélküli szarokkal.
Az tuti, hogy mellékhatás nincsen, de hatás sem nagyon. Lefogadom, hogy a homeopáthiás "gyógyszerek" úgy készülnek, hogy egyszerűen lefioláznak szűrt vizet. Persze uagyanannyiba kerülnek, mint a gonosz gyógyszergyárak kemikáliákkal és toxinokkal teli mérgei. :D

SaGa 2015.03.25. 17:26:22

Valamit nagyon benéztek. Létezik egy kezelés allergiára, amit távolról akár homeopátiásnak is nézhetnek, de nagyon nem az. Olvasnivaló: www.ogyi.hu/kiseroirat/bh/bh_0000022702_20100105141455.doc
Ez működik, de nem olcsó...

quisum 2015.03.25. 20:50:12

A homeopátia bizonyítottan is egy baromság, de az sem semmi, hogy a kommentek pasztell alapon fehér betűk.

Aëtius 2015.03.25. 21:59:54

Basszus, ez a cikk a tökéletes bizonyíték a magyar iskolák hihetetlenül szar színvonalú természettudományos oktatására. @post: te valami rettenetesen buta lehetsz. (A pasztellszínek használata a komment mezőkben meg csodás. Végiggondoltad?)

balfa 2015.03.25. 22:25:32

be kell kenni pipamocsokkal, az segít
süti beállítások módosítása