Hajműveletek: festés és színezés, és ezek fajtái
2015. október 22. írta: KK Kriszta

Hajműveletek: festés és színezés, és ezek fajtái

Napjaink világa az átváltozásról szól, mindenki folyton más akar lenni mint amilyen.

Új hajszín, festett szemöldök, átszabott vonások feltöltött ráncok... Aki nem festi a haját, az már nem is nő, vagy nem is ápolt, vagy nem izgalmas, vagy legalábbis nem trendi. A követendőnek titulált filmsztárok is szinte évente változtatják a hajszínüket, no persze nem csak árnyalatnyit, hanem homlokegyenest az ellenkezőjére. Egyre divatosabbak a természetestől messze elütő, zöld, kék, piros hajak (ombrék és egyéb melírok), de ami a számomra a legmeglepőbb, a legfiatalabb korosztály körében az ősz hajfestés, azaz a szürke felhasználása a legkülönbözőbb festési technikákban.

shutterstock_181161062.jpg

Na nem akarok senkit lebeszélni, hiszen én is benne állok a sorban (napszíttára színezem az eredetileg tejfölszőke, most már inkább középbarna hajam).

De ha már így állunk, nézzük kissé végig a hajunk színének megváltoztatására vonatkozó, rendelkezésre álló lehetőségeket. Néhány évtizeddel ezelőtt csak a fodrásznál volt esély a hajunk festetésére, és alig tudtunk arról valamit, hogy mi mindent használnak fel a művelet során és miért (és hogy ezek milyen hatással lehetnek ránk nézve). Az otthon alkalmazható hajfestékek hazánkban való megjelenésének is több mint harminc éve, és azóta az elérhető termékek skálája csak nő.

Változnak és fejlődnek a festési eljárások, és annak ellenére, hogy közismert a hajfestékek hajroncsoló hatása, egyre merészebben állítják a gyártók, hogy a termékeik egyenesen hozzájárulnak a hajminőségünk javulásához, dús hatáshoz, a fényhez és csillogáshoz. Nézzünk most kicsit körbe a piacon, vegyük végig, hogy milyen festékfajták léteznek, majd vegyük sorra azt is, hogy milyen festési technológiákat talál ki egymás után a szépségipar, hogy minden évben a világon végigsöprő divatot kreáljon belőle!

A melir után utat tört az ombre, a balayage, copacabana-melír, tortoise-shell technika, baby-lights melír, aura-coloring... még a divatőrültek számára is követhetetlen. Mellesleg van, amelyek között a különbség felismerése sem egyszerű, de mindenről sorban elmondom a lényeget. Figyeljétek az új sorozatot!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr338012727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása