2 recept tavaszi fáradtság ellen
2015. február 25. írta: Pereckeke

2 recept tavaszi fáradtság ellen

Napok óta lesben állok… Itt a Börzsöny lábánál, ahol lakunk, számtalan szálon van kapcsolata az embernek a természettel, gyakorlatilag egy karnyújtásra élünk egymástól. Séta, vásárlás és egyéb jövés-menés közben egyfolytában lesem a fakadni kész rügyeket, sajnos egyelőre kevés sikerrel. De ettől még egyfolytában érzem az ereimben és csontjaimban, hogy ugrásra készen itt van már a kikelet, vagy ahogy manapság divatos kiszólással szokták mémelni “a spájzban van”.

A tavaszi zsendüléssel és szerelmes zsibongással együtt szokott a nyakunkba esni a közkeletűen tavaszi fáradtságnak nevezett ásítóverseny, ami annyiban változás a téli időszakhoz képest, hogy nem a délután négykor aktuális sötétedéstől kezdve akar leesni a fejünk, hanem már onnantól, hogy reggel kinyitottuk a szemünket.

shutterstock_102694244_kicsi_0225.jpg

Ha felfokozzuk a vitamin-fogyasztást és lehetőleg természetes forrásokhoz nyúlunk, nagyban könnyíthetjük saját kínjainkat. Élvezzük a tavaszt, fussunk lassítva a virágok borította réten! ☺

1. a dögunalmas saláták helyet egy SMOOTHIE!

Ebben az italban az a jó, hogy nem kell vagyonokat ráköltened, mégis egészséges, finom és tél végén is elkészíthető. Van benne gyümölcs, zöld leveles zöldség, ami ilyenkor nagyon fontos. 1 dl kókusztejet, egy darab banánt, két levél kelkáposztát és két karika ananászt alaposan turmixolj össze. Megbolondíthatod egy evőkanál búzacsíraolajjal, és egy kis mézzel. Kókusztejet áztatással otthon is csinálhatsz!

2. hétköznapi müzli helyett kollath-reggeli

A kollath-reggeli lényege az, hogy a bele kerülő olajos magvakat és gabonapelyheket legalább 8 órán át kell áztatni. Ez alatt az időszak alatt olyan enzimek termelődnek a magokban, amelyek elősegítik a minél hatékonyabb megemésztésüket. A gabonák kipucolják a beleinket és hatékonyan hozzájárulnak a méregtelenítéshez, miközben könnyen emészthető tápanyagok garmadáját kínálják. Friss gyümölcsökkel ízesítve a legfinomabb!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr877211921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása