Szükséges-e az bőrradírozás?
2015. szeptember 25. írta: KK Kriszta

Szükséges-e az bőrradírozás?

Az illatszerboltok, kozmetikusok és gyártók/forgalmazók annyi terméket kínálnak már a szépségünk „előidézése” és megőrzése érdekében, hogy az lassan már követhetetlen. De vajon mindegyikre szükség van?

Persze, a gyártóknak elemi érdeke, hogy időről időre újdonságokkal pezsdítsék fel a piacot, de – valljuk be – ezeknek a termékeknek egy része teljesen fölösleges, sőt hosszú távon többet ártanak mint használnak. (Az egy másik bejegyzés témája lesz, hogy vajon tényleg célravezető-e a szépség felé vezető úton, ha olyan terméket használunk, amellyel effektíve megváltoztatjuk a vonásainkat (pl. szájvastagítás).)

shutterstock_289770605.jpg

Megnyugtatok mindenkit, a radírozás, mint a bőrápolás része, hasznos dolog, hiszen az idővel amúgy is lehulló elhalt hámsejtektől szabadítja meg a bőrünket, sőt gondoskodik a pórusok megnyitásáról, időnként a mélytisztításról is, továbbá – összetevőktől függően – a bőrfelület fertőtlenítéséről, a faggyútermelés szabályozásáról stb. is.

Miért jó ez? Egyrészt, mert a bőr felfrissül, felüdül, hiszen érintkezik a friss levegővel, javul a vérkeringése és a látványa is szebb lesz azáltal, hogy elkerül a tetejéről az élő hámsejtével összehasonlíthatatlan színű elhalt réteg. A friss bőrfelszínen sokkal nagyobb hatékonysággal szívódnak fel a tonikok és krémek, sőt a pakolások, maszkok és a masszázsolajok is. Ha nem távolítjuk el az elhalt hámréteget a bőrünk felületéről, egy idő után nem nagyon távolítható el a zsírréteg és a beleragadt szennyeződések sem. Ez a helyzet lokális gyulladásokat generálhat, sőt ha szőrtelenített területről van szó, a szőrtüszők és belobbanhatnak itt. Persze érdemes alaposan meggondolni, hogy milyen terméket választunk.

Itt van például a bőrtípus kérdése. A zsírosabb bőrűeknek érdemes mélytísztító hatású terméket alkalmazni, míg az érzékeny bőrűek elégedjenek meg egy egészen könnyed változattal, amelynek használatát gazdagon hidratáló krém kövesse, ha nem akarunk problémákat.

Aztán persze nem elhanyagolható, hogy mely testtájon akarjuk alkalmazni a radírt, hiszen egészen más fajta termék kell az arcbőrre, és mondjuk a szőrtelenített területekre, esetleg a lábfejre, hiszen más minőségű a bőr és más az eljárás célja is.

Folytatom a bőrradírok fajtáival és persze a házi módszerekkel!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr957820592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ebella 2015.09.27. 05:11:05

Az emberek kilencven százaléka elég jól elvan bőrradír nélkül is. Még Európában is.
süti beállítások módosítása