Sebkezelés otthon
2015. szeptember 11. írta: KK Kriszta

Sebkezelés otthon

Be kell vallanom, hogy korábban megijesztett, ha sokan és sokféleképpen szóltatok hozzá egy-egy bejegyzésemhez. Aztán megnyugodtam, hiszen nem nagyon van olyan téma a világban, amellyel kapcsolatban mindenki egyetértene.

Amúgy is kedvelem a darázsfészek jellegű témákat, vagyis azokat, amelyek sok embert izgatnak, és így sokan hajlamosak véleményt nyilvánítani róluk.

Hiszen ezért vagyunk itt és együtt, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Én csak olyanokról írok, amiket ki is próbáltam vagy megbízható forrásokból származnak, így nézzétek el nekem, ha valami idegenül hangzik vagy meglepő és mégis bekerül a blogba. Ugyanakkor mindenkinek jár a szabadság, amellyel megválaszthatja életének és gyógyulásának eszközeit.

Most is hoztam nektek néhány ötletet, amelyek használata még nem valószínű, hogy elterjedt volna a hazai háztartásokban. Ennek ellenére egyszerűek, olcsók és hatásosak, érdemes kipróbálni őket.

Sebkezelés cukorral

 

shutterstock_274138550.jpg

Egyre többször halljuk/olvassuk, hogy a cukor emberi fogyasztásra nemigen alkalmas, ugyanakkor sebkezelő szerként egyre komolyabb eredményeket érnek el vele. Elsősorban elfertőződött, nehezen gyógyuló sérülésekre ajánlják, hiszen ezek azért képtelenek begyógyulni, mert a sebfelületen felszaporodtak bizonyos fajta rosszindulatú baktériumok. A cukor pont ezen baktériumokat pusztítja el, méghozzá úgy, hogy elszívja a seb területéről a baktériumok életfolyamataihoz szükséges vizet.

A seb belsejét és felületét kristálycukorral kell kitölteni, plusz egy 1 cm rétegben még a tetejére is kell szórni. Azért van erre szükség, hogy a vízelszívás biztosítása folyamatos legyen. Az egészet nedvszívó steril textíliával kell átkötni, hiszen fontos, hogy a cukor által felszívott nedvességet és a benne feloldódott cukrot legyen ami felszívja. A cukros kezelést a seb begyógyulásáig kell folytatni. Több éves fekélyeket is sikerült már begyógyítani ily módon.

A különleges sebkezelési módok felsorolását még folytatom később, itt már csak arra van helyem, hogy javasoljam a frissen begyógyult seb helyén a ceramidos bőrregeneráló szérumot (Paul Penders), amely segíti a bőr regenerálódását a sejtek megújulását és a hegek felszívódását.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr67777430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása