Gyantázzunk otthon!
2015. augusztus 21. írta: KK Kriszta

Gyantázzunk otthon!

Nem akarok senkinél depresszív hangulatot elérni, de ha végiggondoljuk a női létet ebből a szemszögből, bizony senki sem tagadhatja, hogy tele van fájdalommal.

Már fizikai fájdalmakra gondolok, amelyek egy része gyakorlatilag elkerülhetetlen. A havonta ismétlődő görcsöket, a szülést, a férfiakénál háromszor gyakrabban jelentkező fejfájást/migrént – ha önmagában kevés lenne – tetézzük a szőrtelenítés, a szemöldökszedés (a szembe folyó szempillafesték), az úszósapkás hajmelírozás kínjaival és a sornak természetesen még nincs vége.

Valószínű a nők fájdalomküszöbe magasabb mint a férfiaké – keressük csak meg a videót a Youtube-on, amely olyan férfiakról készült, akiknél szülési fájdalmakat imitáltak elektromosan –, és az is igaz, hogy évek-évtizedek gyakorlata sokat csökkent pl. a szőrtelenítés fájdalmain. Ennek ellenére érdemes olyan módszereket keresnünk, amelyek kevésbé járnak fájdalommal, és ha lehet olcsóak, biztonságosak és egyszerűek.

shutterstock_248050654.jpg

Ilyen lehetőség az otthon elkészített cukorgyanta, amelynek adagja kb. 300 forintból hozható ki (ez gyakorlottaknál akár 3 használatra elég). Egyre többet hallunk arról, hogy a cukor milyen kiváló szer a kozmetikában: fertőtlenít, csökkenti a gyulladásokat és állítólag még a bőrt is fiatalítja. A gyanta összetétele: cukor (4 egység), víz (1 egység), citromlé (1 egység). Nagyon lassú tűz mellett kell, állandó figyelem mellett összemelegíteni, és addig karamellizálni, amíg sötét méz színű nem lesz (ez eltarthat akár fél órát is).

A gyantát a felmelegítés után hagyni kell visszahűlni, mert égési sérüléseket okozhat! Ugyanakkor ne hagyjuk nagyon kihűlni, mert nem fogjuk tudni elkenni. Érdemes spatulát használni, és nagyon fontos, hogy felkenni száliránnyal ellentétesen kell. Ez biztosítja, hogy a szőrszálak a cukorpaszta közé kerülnek. Letépni a szálak növekedésével megegyező irányban fogjuk tudni, teljesen hasonló módon, mint a hagyományos gyantát. Téphetjük kézi módszerrel (ekkor picit tovább hagyjuk fent, hogy jobban megszilárduljon), de használhatunk textilcsíkokat vagy a illatszerboltban direkt erre a célra szolgáló csíkokat is.

A szőrtelenítés helyét langyos vízzel tudjuk az esetleg fennmaradt gyantától megtisztítani, az igénybe vett bőrt kenjük be fertőtlenítő gyulladácsökkentővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr557721132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása