Nyári bőrfrissítés napozás előtt
2015. június 18. írta: KK Viki

Nyári bőrfrissítés napozás előtt

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a nyári időszakban javul a bőrünk minősége, elmúlnak a pattanásaink, és mindenféle gyulladás gyorsabban eltűnik, mint télen. Ez annak köszönhető, hogy a napfényben található számos olyan hullámhosszú fénysugár, amely fertőtlenít, stimulálja a sejtek megújulását és gyulladáscsökkentő. A napsugár elősegíti a méregtelenítést is, kellemes melegével tágítja az ereket és a pórusokat is. Ha mindehhez még tengervíz és tengeri levegő is társul, kész a tökéletes bőrápolás, hiszen a tengervíz sója és a benne található számos mikroorganizmus szintén nagyon jó hatással bír: fertőtlenít, regenerál és szabályozza a faggyú-háztartást.

Ugyanakkor az is igaz, hogy napra menni nagyon szigorúan csak tiszta bőrrel lehet. Ez nem csak arra vonatkozik, hogy napozás előtt meg kell szabadulnunk a sminktől, púdertől és minden más kozmetikumtól ami eltömheti a pórusokat, hanem arra is, hogy érdemes eltávolítani az elhalt hámsejteket is. Az előbbi azért fontos, mert egyrészt a vegyületek beleéghetnek az arcbőrbe, másrészt fényérzékenyíthetnek, harmadrészt bomlásnak indulva irritálhatják a bőrt.

ict.jpg

Az utóbbi, azaz a bőr fölső, elhalt hámrétegének eltávolítása, a pórusok kijáratának megnyitása azért fontos, mert a napfény által beinduló méregtelenítő folyamatok csak így tudnak lejátszódni. Az eltömődött, kiürülni nem tudó mitesszerek a napfény hatására begyulladhatnak, csúnya pattanásokat képezve.

Hogyan tudjuk eltávolítani az elhalt bőrsejteket? Erre valók a már régóta piacon levő arcradírok (amelyeket természetesen elkészíthetünk otthon is, majd mondok rá praktikát), illetve az ún. exfoliating termékek. Az exfoliálás, azaz kémiai hámlasztás olyan „bőrradírozási” forma, amelyben az alkalmazott termékben nincsenek szemcsék, így nem ledörzsöli, hanem leoldja az elhalt hámsejteket. Ilyenek a piacon nagy számban kapható gyümölcssavas termékek, amelyeket hatásuk erőssége szerint több csoportba oszthatunk (erős, közepes, enyhe).

A Paul Penders exfoliáló terméke, az ICT a gázok erejét (oxigén, széndioxid) használja az elhalt hámréteg eltávolítására, amely gyengéd (a szuperérzékeny bőrre is ajánlott), hatásos, ráadásul kiválóan fertőtleníti, regenerálja és stimulálja az újonnan felbukkanó bőrréteget. Hatása nem túl erős ahhoz, hogy kerülni kellene miatta a napfényt, de érdemes este megcsinálni a pakolást, majd tápláló krémmel bekenni, hogy reggelre teljesen felkészüljön a bőr a nap csókjára.

Az ICT arcmegújító kezelés a BiJóban most akciós!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr517550784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása