Helló világ, helló gondoskodás!
2015. április 07. írta: Pereckeke

Helló világ, helló gondoskodás!

Az embergyerek fejletlensége egyedülálló az állatvilágban

Az ember felegyenesedése után, amikor két lábon kezdett járni, a medencecsont beszűkült, hogy képes legyen tartani a felsőtest és a lábak egyensúlyát. Ennek köszönhetően a gyermekeknek adott súly alatt kell világra jönniük, hogy szülőcsatornán kiférjenek. A meglehetősen korlátozott születési súly miatt a fejlettségük a születésük pillanatában az állatvilágban koraszülöttségnek felel meg, így odaadó ápolásra, és megkülönböztetett bánásmódra van szükségük.

A legújabb kutatásokra alapozva az új gyermeknevelési trendek azt hangoztatják, hogy az embergyermekeknek kilenc hónapos korukig olyan körülményeket kell biztosítani, mintha még az anyaméhben lennének. Ez sokféle elvárást jelent a gyakori – sőt lehetőség szerint folyamatos – testkontaktustól az igény szerinti táplálásig és alvásig. Nem kivétel ez alól a lehető leggyengédebb bőrápolás iránti várakozás sem.

shutterstock_222266563_kicsi.jpg

 

Csecsemők és a kozmetika

Ha belegondolunk, az agressziómentes ápolás és a természetes folyamatok sértetlenségének igénye eleve kizárja a gyermek vonatkozásában a kemikáliák és minden testidegen anyag használatát. A baba bőrének áteresztőképessége igen nagy, mert az éretlen hámréteg sejtjei még nem kapcsolódnak olyan szorosan egymáshoz, mint a felnőtteknél. Ezért sokkal könnyebben átenged mindenféle vegyi anyagot, legyen az textilöblítő vagy kozmetikai hatóanyag.

A picik ápolásához alkalmazott termékekkel szemben teljesen más elvárások vannak érvényben, mint a felnőttek kozmetikumait tekintve. A kisdedek napi gondozása során nincs szükség erőteljes hatású tisztítószerekre, hiszen ők a klasszikus értelemben nem lesznek koszosak, nem izzadnak olyan mértékben mint a felnőttek, sőt – mivel jó esetben a táplálékuk is természetes – a kiválasztásuk során sem képződnek a bőrfelületre káros anyagok.

Természetesen a fentiektől kissé eltér a kakis popsi tisztán tartása, amely különleges figyelmet kíván, de az sem igényel agresszív hatású, különlegesen habzó, illatos stb. tisztítószereket.

Természetesen biztonságos, biztonságosan természetes

Az organikus termékek nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot vagy összetevőt, amely megterhelné a baba szervezetét. Természetes alapanyagaik kíméletesek, ugyanakkor hatékonyan képesek ellátni az érzékeny bababőrt minden olyan tápanyaggal, amire szüksége van. Igény esetén csökkentik a gyulladást, illetve felerősítik a sejtregenerációs folyamatokat.

A kevéssé habzó, ugyanakkor gyengéden tisztító készítmények finoman hidratálják a leheletvékony bababőrt, megóvva természetes védőrétegét a külső behatások ellen. Ezek a termékek olyan magas szintű kényeztetést nyújtanak a babának, hogy azt gyakran a mamák sem tudják kihagyni!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr817349706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása