Arcmasszázs: simít vagy ráncosít
2015. március 04. írta: Pereckeke

Arcmasszázs: simít vagy ráncosít

Én magam nagy híve vagyok a masszírozásnak, és az ellazulás csodás érzése  mindig feledtetett velem minden gondot, és aggódást, ezért megütötte a fülem a múltkor, amikor egy lány a természetgyógyász tanfolyamon megkérdezte a tanárt, hogy a gyakori masszírozás okozhat-e bőrnyúlást/ráncosodást.

Hát őszintén, az első gondolatom az volt, hogy de jó annak, akit annyit masszíroznak, hogy ettől kellene tartania, aztán végül elfogadtam, hogy a kérdés reális lehet, főleg az arcunkat tekintve. Egyre több helyen szembesülhetünk azzal, hogy a jó szándékú kozmetikus megmasszírozza az arcunkat, sőt sok helyen külön hirdetnek ránc elleni masszázst. Akkor hogy is van ez?

shutterstock_206646841_kicsi.jpg

Először is szögezzük le – hogy népszerű mémmel éljek: Keep Calm, azaz Mindenki nyugodjon le – a masszázs nem okozhat megnyúlást a bőrben, ennek több oka is van.

Egyrészt minden masszázsnál használnak valamilyen síkosító anyagot. Testen ez sokszor olaj (a magyar népi gyógyításban disznózsír), az arcon is lehet ez valamilyen hidegen sajtolt olaj vagy olajkeverék, arckrém. Másrészt a masszázs mozdulatai könnyűek, a lényeg az érintés, nem az erőkifejtés (van aki pl. ecsettel masszíroz), így is megoldható a bőr beidegzettsége révén a mélyebb rétegek elérése.

A masszázs célja nem csak a krém hatóanyagainak a bejuttatása, és nem csak az izomrétegek ellazítása lehet. A bőrben az érintés és masszírozás hatására felélénkül a vérkeringés, ezáltal javul az anyagcseréje és az oxigénellátottsága, kipirul, a bőr alatti apró lúdbőrző és mimikai izmok ellazulnak, így a ráncok kisimulnak, a kötőszövetben felerősödnek a méregtelenítési folyamatok.

Így tehát az arcmasszázs nem csak hogy nem káros, hanem hasznos és kifejezetten eredményes lehet a ránctalanítás területén. Érdemes kipróbálni az otthoni változatot is, amelyet öt percben akár a reggeli fürdőszobai rituálé részévé is tehetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr387242321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása