Bumm, bébi?
2015. február 22. írta: Pereckeke

Bumm, bébi?

A babavárással és gyermekneveléssel kapcsolatos dolgok óriási hájpot élnek át manapság. Se szeri, se száma az elméleteteknek és elgondolásoknak, a filozófiáknak és rendszereknek. Természetesen óriási a választék, és sok területen dúlnak a nézetkülönbségek harcai, de azért általában elég megengedőek a hívek, így harmonikusan és toleránsan megél egymás mellett sok minden a baráti társaságokban és az egyéb női körökben is.

Egy dologban mindenki egyetért, hogy a baba érdeke az első, csak abban nem mindig tudnak megegyezni, hogy mit diktál ez az érdek.

shutterstock_160897484_kicsi.jpg

A babavitaminoknak, a különféle képalkotó eljárásoknak óriási hagyománya van már, hiszen évtizedek óta elérhetőek a piacon. A különféle teák és táplálékkiegészítők, amelyek a várandósság és a szoptatás alatt felmerülő problémákat hivatottak orvosolni, szintén évek óta elérhetőek, és a kínálati skála egyre nő. Napjaink kismamái, ha arról van szó, hogy mit tehetnek a gyermekért, többnyire csak kapkodják a fejüket. És mi van akkor, ha az a kérdés, hogy mit ne tegyünk, ha a gyerek érdekét tartjuk szem előtt?

Persze, mindenki tudja, hogy várandósan nem szabad dohányozni, alkoholt és kávét inni, és a különböző trimeszterekben vannak tiltott élelmiszerek is. Vannak, akik arra is odafigyelnek, hogy milyen forrásból származó ételeket és italokat fogyasztanak, hogy elkerüljék a szintetikus adalékanyagok átkerülését a magzatba.

Az már ritkább, ha valaki – ideális esetben már a felkészülés időszakában – kifejezetten természetes összetételűre cseréli a krémeit, a tisztító- és mosószereit, elhagyja a köröm- és hajlakk használatát, kerüli a szobai illatosítók és párologtatott szúnyogriasztók belégzését stb..

Ezekbe a dolgokba a legtöbbször belegondolni se jut eszébe az embernek, és a legtöbb esetben ez nem a kismama gondatlansága. A tájékoztatás teljes hiánya, a figyelmeztetések és felelősségvállalás elmaradása a gyártók részéről égbekiáltó – az érdeklődők kizárólag hardcore természetes életmód vagy fogyasztóvédelmi oldalakról szerezhetik be az idevágó információkat. Ha az ember tudja mit keressen.

Sokszor legyintünk, hogy mindenre nem figyelhetünk oda, ami így is van, tényleg képtelenség lenne erre szentelni az életünket. Az ember hajlamos saját érdekeit háttérbe szorítani, szemet húnyni a fogyasztási cikkek hiányosságai fölött, de amint egy pici élet kezd növekedni a pocakban, óriási hangsúlyt kap, hogy amit tudunk, azt igenis tegyük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr727208261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása