Arcradír receptek
2015. október 08. írta: KK Kriszta

Arcradír receptek

A házilag elkészítendő arcradír összetevői elsősorban attól függenek, hogy milyen típusú az arcbőrünk, illetve milyen problémákat szeretnénk kezelni vele.

Kezdjük a sort egy kémiai hámlasztó receptjével, amely nem fizikai dörzsöléssel, hanem az AHA gyümölcssavak erejével távolítja el az elhalt hámsejteket és a szennyeződést!

Gyümölcsös hámlasztó

Reszeljünk le egy szelet almát a héja nélkül, majd tegyünk bele egy kávéskanál organikus almaecetet. Tegyünk hozzá egy evőkanál joghurtot, majd annyi zabliszttel keverjük el, hogy sűrű, kenhető pépet kapjunk. Vigyük fel az arcra, nyakra és a dekoltázsra, majd negyedóra múlva mossuk le langyos vízzel. Mivel a hámlasztás eléggé szárít, hidratáljunk alaposan. Már csak azért is érdemes gazdag krémet használni, mert a hámlasztás után a bőrünk csak úgy issza majd (könnyebben jutnak mélyebbre a hatóanyagok).

shutterstock_172666571.jpg

Kövirózsás arcfrissítő

Az érzékeny, öregedő, fakó arcbőrre kiváló frissítő hatással van ez a radír, amely finoman dörzsölve távolítja el az elhalt hámsejteket és a szennyeződéseket. Nagyon erős gyulladáscsökkentő hatása halványító hatással párosul, így rozáceás és szeplős arcra is kiváló. Hidratáló olajokba (kókusz, sheavaj, szőlőmagolaj) keverjünk el kevés szőlőmag-őrleményt (minél finomabbra őrölt annál kímélőbb), pici mézet és néhány kövirózsa levelének levét. Nagyon finoman dörzsöljük, majd hagyjuk hatni néhány percet mielőtt lemossuk! Nem feltétlenül szükséges hidratálni utána, csak ha úgy érezzük, hogy húzódik a bőrünk, akkor vigyünk fel keveset a radírhoz használt olajakból.

Himalája sós radír zsíros bőrre

Szőlőmagolajban keverjünk el kevés finomra őrölt Himalája sót, majd kenjük fel az arcunkra, dörzsöljük meg finoman. Nem kell lemosni! A Himalája só kiválóan fertőtlenít, miközben nagyon hatékonyan leoldja az elhalt hámsejteket. Bővelkedik ásványi anyagokban, és ezeket olyan formában tartalmazza, ami az emberi testben nagy hatékonysággal képes felszívódni. A szőlőmagolaj nagyon tápláló és nagyszerűen hidratál, miközben szabályozza a bőr faggyútermelését is. A radír használata után a bőrünk feszes és életteli lesz, miközben csodálatosan puhává válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr887949310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Síró angyal 2015.10.09. 14:12:42

Szia! A kèrdésem az lenne,hogy a sókristályok nem okoznak apró karcolásokat a felhám rétegben?
süti beállítások módosítása