Hogyan őrizzük meg napszítta tincseinket sokáig?
2015. szeptember 18. írta: KK Kriszta

Hogyan őrizzük meg napszítta tincseinket sokáig?

Sokaknak bosszúságot okoz, ha a nyári erős napfény kiszívja a hajuk színét – különösen, ha nagy gonddal és amúgy meggondolatlanul nyár elején vagy épp nyaralás előtt festették be –, másoknak azonban (mint pl. nekem, aki kölyökkoromban tejfölszőke voltam, azonban érett koromra seszínű sötétbarna lett a hajszínem) ez kifejezett öröm.

Ez után a szép hosszú mondat után, lássuk, hogy azok, akik élvezik, hogy a nap világosabb tincseket varázsolt a hajukba, mi a dolguk, hogy egy darabig megőrizzék hajukban a természetes „balayage-t”.

shutterstock_84570118.jpg

A legegyszerűbb, ha szőke hajra való sampont vásárolunk. Másik alternatíva a kézzel felkenhető és nem kimosandó „napszítta haj” festékkrém alkalmazása az „időjárásálló” cég termékskálájából. De mivel tudjátok, hogy nem vagyok a kemikáliák híve, ezeket én nem javasolom, bármennyire is tele vannak csillogóvá tevő pigmentekkel.

Próbálkozzunk inkább azokkal a módszerekkel, amelyeket a nap világosító hatásának fokozására szoktak használni: A méz természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz. Ha mosás előtt egy félórára mézzel kenjük át a tincseinket (ha nem akarjuk az egészet, elég a kiszívott tincseket is), gondoskodni fog azok világos fényéről. Fokozhatjuk a hatását, ha fahéjat keverünk hozzá, de a méz-fahéj-citrom kombó már ellenállhattalanul ütős lesz.

Közismert hajvilágosító szer a kamilla tea, illetve kamilla kivonat, amelyet a szőkéknek készülő samponokban is szoktak alkalmazni. Hajmosás után öblítsünk vele többször is (fel kell fogni a hajunkról lecsurgó teát, hogy újra ráönthessük!). Ha citromlevet is teszünk hozzá, még fényes is lesz a hajunk, sőt zsírosodni is kevésbé fog. Sajnos ezt le kell mosni néhány óra állás után.

Öblítsük át a hajat citromos vagy sós vízzel, és lehetőleg napon hagyjuk megszáradni. Kissé kényelmetlen, hogy száradás után újra le kell öblíteni a hajat és ekkor érdemes hajöblítőt vagy valamilyen hidratálót is használni, mert mindkettő nagyon szárít.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr897798024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása