Miben segít a hipnoszülés?
2015. szeptember 17. írta: KK Kriszta

Miben segít a hipnoszülés?

A hipnoszülés egy program

Nem úgy értem, hogy mindenki ügyeljen rá, hogy amikor ki van írva, akkor épp ne legyen mozijegye, hanem arra gondolok, hogy a Mongan-módszer hasonló szülésfelkészítő program, mint amit a kórházakban tartanak a kismamáknak, csak nem az ijesztgetésről, hanem a megnyugtatásról szól.

Ugyanakkor nem egy programozott viselkedésforma, amelyet a szülés idején kell felmutatni, hanem egy olyan hosszú távú készülődés, amelynek eszközeit az egész várandósság idején végigviszünk, majd alkalmazunk szülés közben, majd azt követően learatjuk a gyümölcseit.

shutterstock_118886038.jpg

Nézzük végig, hogy pontosan mit is jelent ez! A várandós kismama, aki úgy dönt, hogy a Mongan-módszer szerint szeretné világra hozni a kisbabáját, már a várandósság idején (talán minél korábban, annál jobb, majd meglátjuk miért) felveszi a kapcsolatot egy Mongan-tanácsadóval, majd eljár a foglalkozásokra, átéli a hipnózis élményét, megtanulja az önhipnózis technikáit. Mindenközben már a kezébe kerül egy eszköz saját hangulatának, érzelmeinek befolyásolására.

Miért jó, ha minél korábban belevágunk? A várandós nő hormonháztartásának átalakulása révén meglehetősen érzékeny érzelmi állapotú, könnyű kibillenteni, megijeszteni. Ahogy nő a pocak, úgy találják meg a környezetében levő emberek ilyen-olyan infókkal és tanácsokkal, sokat jár vizsgálatokra és tesztekre, amelyek sokszor nem a megnyugtatásról szólnak, sőt. A kismama maga dönti el, hogy ezeket meghallgatja vagy sem, illetve hogy hogyan emészti meg a hallottakat vagy éli meg a várandósság mindennapjait, de mindenképpen rendkívül hasznos lehet egy eszköz, amivel bármikor meg tudja nyugtatni magát és helyre tudja állítani a belső harmóniát.

Megfigyelések szerint a hipnoszüléssel világra jött babák a születés követően élénkek és érdeklődőek, ugyanakkor kevesebbet vagy egyáltalán nem sírnak, a szülések kevésbé problémásak, kevesebb a koraszülés és a komplikáció. Mindez nagy valószínűséggel arra vezethető vissza, hogy a stresszmentes környezetben hatékonyabbak a testi folyamatok, kiegyensúlyozottabb a fejlődés.

A nyugodt édesanya kevésbé fél a rá váró nagy élménytől, és nem kell mondanom, hogy mekkora ajándék, ha a félelmetes kínokat ígérő szülés helyett egy békés, nyugodt és felemelő élmény marad meg a tarsolyban.

A szülés és születésélmény energetikailag rendkívül szorosan összefügg, meghatározza az anya anyasághoz való viszonyát, a gyermeket pedig elindítja a földi élet útján, szintén meghatározva annak élményeihez való hozzáállását.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr917794964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása