Készítsünk fagyit! 2.
2015. július 23. írta: KK Kriszta

Készítsünk fagyit! 2.

Jöjjön a csokiii!

Akárhogy is a gyümölcsös fagylaltok a legfrissítőbbek a kánikulában és valószínűleg a legegészségesebbek is (főleg, ha nem főzve készítjük őket), nálam a csoki a favorit, és egyetlen fagyikehelyből sem hiányozhat.

Az igazság az, hogy otthon csokifagyit készíteni borzasztó egyszerű és jóval nagyobb eséllyel lesz isteni finom, mint egy fagyizóban. Ez azon egyszerű okra vezethető vissza, hogy a csokifagyi íze nagyon nagyban múlik az alapanyagok minőségén, és üzletileg valószínűleg keveseknek éri meg igazán magas színvonalú összetevőkkel dolgozni.

Akár kakaóval, akár csokival (akár mindkettővel) készítjük, mindegyikből a magas zsírtartalmút (azaz kakaóvaj-tartalmút) érdemes választani, hiszen attól lesz az íze gazdag és selymes egyszerre.

shutterstock_114210160.jpg

Csokifagyi alaprecept

A legegyszerűbb csokifagyi tojással, tejszínnel, kakaóporral és csokival készül. A tojásokat szét kell választani, a sárgáját porcukorral fehéredésig keverni, majd hozzáadni a kakaóport és az olvasztott de már kihűlt csokit. Majd egymás után fel kell verni habbá a tejszínt is és a tojásfehérjéket is, és hozzáadni a csokis masszához. Tálba simítjuk, vagy egyszemélyes fagyikészítőkbe töltjük, és legalább hat órán át fagyasztjuk. Az arányok: 15 dkg étcsoki, 2 ek kakaópor, 2 db tojás, 250 ml tejszín, 4 ek porcukor, vagy ezek többszörösei.

Hogyan bolondítsuk meg az alapreceptet?

Azért szeretem a csokifagyit, mert ez a legjobban variálható alapíz, sokkal jobban eltűr és kiemel bármit, mint bármely más íz. Az egészen egyszerű és kézenfekvő adalékoktól (különféle díszcukrok, összetört drazsék, csokidarabok), a különlegesebb adalékanyagokig (kókuszreszelék vagy kókuszpehely, puffasztott rizs, kukoricapehely), az egészen elvetemül dolgokig (levendula, sókristályok, csilipehely) bármit elvisel, sőt nem csak hogy elvisel, hanem élménnyé tesz!

A változatoknak csak a fantáziánk szabhat határt. Igény szerint tehetünk hozzá különféle alkoholokat (Bailey's, whiskey, tojáslikőr), gyümölcsöket aprítva, pépként vagy aszalva, sőt a bátrak liofilizált zöldségekkel is megpróbálkozhatnak

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr87649922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása