Készítsünk fagyit!
2015. július 17. írta: KK Kriszta

Készítsünk fagyit!

Forróság perzseli az utcákat, az ilyen időben a napi csokiadagnak muszáj átlényegülni valamilyen hűsítő jeges finomsággá.

Fagyit készíteni klassz, mert beteszed a hűtőbe, és bármikor előveszed, ha elkap az önjutalmazás vágy, vagy ha betoppan valaki. Nem penészedik meg mint a tartogatni kívánt süti, és nem aszik össze, mint a kopogós gyilkos fegyverré alakuló keksz a dobozban. A házi fagyival egyedül az a baj, hogy nagyon finom, és általában hamar elfogy.

Mivel a nyár közepén járunk, tobzódunk a gyümölcsökben is, amelyek egymást túlkiabálva hívogatnak, hogy készítsünk belőlük valamilyen csodás hideg finomságot.

shutterstock_280814264.jpg

Nézzünk néhány otthon is abszolválható fagyireceptet, a legegyszerűbbtől a bonyolultabbak felé haladva! Idősebbek és fiatalabbak is elkezdhetik, csak tessék-tessék!

Gyümifagyi

Nem a finomkodási trend késztetett arra, hogy azt a címet adjam a bekezdésnek, amit, de valahogy ki akartam fejezni a dolog egyszerűségét és gyorsaságát. A gyümifagyi készítése semmi másból nem áll, minthogy a megmosott és alaposan lecsepegtetett gyümölcsöt betesszük a mélyhűtőbe, hagyjuk megfagyni, majd egy erős karú mixerben/turmixgépben/aprítóban összepépesítjük. A cél alapvetően, hogy krémet kapjunk, ha túl híg lett, tegyük vissza a fagyasztóba egy kis időre. Így egymagában is lehet, de tehetünk hozzá cukrot vagy mézet, esetleg friss fűszernövények leveleit (menta, citromfű).

Külön-külön is elkészülhet az eper, megy, málna, banán, őszibarack, sárgabarack stb. fagyi, de érdemes próbálkozni a gyümölcsfajták keverésével, és így pikk-pakk megvan a bogyósgyümölcs, a banános őszibarack, a sárgadinnye-görögdinnye stb. fagyi.

Nagyon finom tud lenni, ha nem az összes gyümölcsöt aprítjuk össze, hanem mondjuk egyharmadát félre tesszük, és nagyobb darabokra vágva keverjük az aprítékhoz. A gyümölcsös fagylaltokat egyszerűen megbolondíthatjuk morzsányi reszelt gyömbérrel, citruslevekkel vagy virágokkal (pl. levendula) is.

A gyümifagyi-lét következő lépcsőfoka amikor az egyszerű gyümölcsös keveréket kiegészítjük valamilyen tejtermékkel. Tehetünk bele joghurtot, tejfölt, tejszínt, mascarponét, vagy ezek közül többfélét is egyszerre. Ha nem szeretjük a tejtermékeket, forduljunk a tejmentes tejekhez: kókusztej, rizstej.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr277632906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása