Fürdessük meg Bodrit természetes szerekkel!
2015. július 09. írta: KK Kriszta

Fürdessük meg Bodrit természetes szerekkel!

Felmérések szerint a kutyatartók évről-évre egyre több pénzt költenek kedvencük táplálására, egészségének megtartására, szőre ápolására, és szükség esetén a kutya gyógyítására. Sajnos élni kell a gyanúperrel, hogy ebben a gyártók marketingje is vastagon ludas, nem csak abban az értelemben, hogy jól el tudnak adni nekünk sok mindent, hanem abban is, hogy megvetetnek velünk dolgokat, amik okoznak dolgokat, amiket le kell kezelni dolgokkal, amit persze meg kell venni, és a láncolat itt még nem ér véget.

Érdemes ebből az ördögi körből kiszállni, és a lehető legtermészetesebb dolgokkal ellátni az állatainkat, adott esetben házi szerekkel vagy házilag készült kozmetikumokkal ápolni őket. Erre az irányvonalra mutatok most néhány lehetőséget: először kezdjük a kutyákkal, majd folytatjuk a macskákkal.

shutterstock_146413916.jpg

Mivel fürdessük Bodrit?

A mosódió leve annyira kíméletes, hogy samponként is használhatjuk, mi emberek és szőrös kis kedvenceink is. Fél literenként 3 db mosódiót tegyünk fel vízben főni, majd öt perc forralás után zárjuk el és hagyjuk állni. Mielőtt leszűrjük, keverjük vagy rázzuk fel. Ha már nem meleg, kész is a használatra.

Szintén embereknek szánt házi sampon a szódabikarbónás víz, így hát jó a kutyunak is. Fél literenként 2 evőkanállal oldjunk fel, és már alkalmazhatjuk is.

A mosás után jöhet az öblítés: citromos vagy ecetes vízzel öntsük le az állatkát. Ezt nem is kell kimosni: kiváló riasztó lesz bolhák és kullancsok ellen. Mindkettőből két evőkanál kell egy literhez. Hosszú szőrű kutyáknak, hogy könnyen fésülhető legyen a bunda száradás után: fél pohár natúr joghurtban keverjünk el egy teáskanál hidegen sajtolt olajat (olíva-, ricinus-, mandula-, lenmag-, szőlőmag-, kókusz-, búzacsíra-olaj bármelyike jó), és kenjük át, majd öblítsük le a ebet.

Jöjjön egy első hallásra meglepő házi praktika a „nemcsakkoszosbüdösis” ebek patyolattisztára varászlásához! Tegyünk a kutya fürdővizébe literenként 1 dl paradicsomlevet. Fürdessük meg ezzel, majd alaposan öblítsük le.

Nem kevésbé fura a másik recept, amely bemutatja hogyan fürdették nagyanyáink a kutyákat: almalében (persze natúr, hozzáadott cukor nélkül) áztassunk rozmaring-ágakat két órán át. Ezzel itassuk át alaposan, majd mossuk le.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr817609258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medali (törölt) 2015.07.09. 15:14:01

Nemelyik erdekesen hangzik, de nagyon tetszenek az ajanlasok, koszi :)
süti beállítások módosítása