A masszázs szerepe a kozmetikai kezelésben
2015. június 11. írta: KK Viki

A masszázs szerepe a kozmetikai kezelésben

Aki járt már kozmetikusnál, tudja jól, hogy mindenfajta arckezelés része, illetve alapja egy hosszabb-rövidebb arcmasszázs. Az arcunkon végzett masszázs jótékony hatásait hallhattuk/olvashattuk más forrásokból is, hiszen női magazinokban, fórumokon és weboldalakon is rendszeresen találhatunk lelkendező sorokat arról, hogy kisimít, fiatalít, ráncmentesít, életteli színt ad és még számos csuda dolgot tesz az ábrázatunkkal.

Mi lehet az oka annak, hogy az arcmasszázs ilyen jó hatással van a képes felünkre? Az okok nagyrészt megegyeznek a bármely más testrészünkön kifejtett masszázs jótékony hatásának okaival. A gyúrás és simítás – vagyis a hámrétegre és az alatta húzódó izomrostokra gyakorolt fizikai behatás – erőteljesen élénkíti a vérkeringést, miközben ellazítanak, felfrissítenek és feltöltik energiával. Természetesen nem kell erős behatásra gondolni, nem nyújtjuk vagy tépjük a bőrt, így nem kell tartani további ráncok keletkezésétől sem.

arcmass.jpg

Ezek a látszólag egymásnak ellentmondó hatások valójában nem ellentétesek. A vérkeringés élénkülése egyszerre teszi lehetővé a szövetek anyagcseréjének felgyorsulását, a tápanyagok eljutását és jó arányú felszívódását, a méreganyagok távozását. Az izmok ellazulása két dolognak köszönhető: az egyik az átmelegedés, a másik pedig a fizikai kontaktus megnyugtató hatása.

Annak is több oka van, hogy a kozmetikai kezelések során olyan népszerű eszköz lett az arcmasszázs. Az egyik, hogy az izmok ellazulása révén gyorsan és látványosan csökkennek a mimikai ráncok, és amíg az ellazult állapot tart, nem is térnek vissza. A másik, hogy a dörzsölés és a vérkeringés élénkülése révén a hatóanyagok extra mélyre jutnak el a bőr rétegeiben, így az alsóbb rétegeket is táplálják, hidratálják, nyugtatják és csökkentik az esetleges gyulladásokat.

A Paul Penders egyik különlegességének, az ICT kezelésének, azaz Intenzív Arctisztító Terápiájának is lényeges eleme az arcmasszázs. A masszázs négy lépésben végzi el az arc kezelését, a négy lépés összesen hat akupresszúrás pontot érint, ami a bőrre gyakorolt előnyök mellett további, a testünk egészére kiható kellemes hatást ígér. A hat pont a homlok közepén, az arccsontokon, az állon és az állkapcson található. Végezetül az összedörzsölt, langyos tenyereket kell az arc felületére fektetni, és ezáltal energetizálni és átmelegíteni annak teljes felületét.

A BiJó áruházban most stimuláló áron veheted meg az ICT tisztító kezelést!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr197534144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása