Mit árul el az arcunk a testünk működéséről?
2015. május 08. írta: KK Viki

Mit árul el az arcunk a testünk működéséről?

Nincs olyan nő – és talán férfi sem – aki ne csábulna el időről időre (vagy akár minden nap), hogy alaposan megszemlélje a saját arcát a tükörben. Hogy áll a szemöldökünk, nem mitesszeres-e az orrunk, vannak-e pörsenések az állunkon, vagy mitől piros az orcánk – ezek a fontos dolgok ösztönösen foglalkoztatják az embert. Most azonban kiderül, hogy nem (csak) esztétikai szempontból kapnak jelentőséget ezek a dolgok, hanem a Face Mapping segítségével vissza is fejthetjük ezeket a jeleket.

A legtöbben hallottunk már arról, hogy a test bizonyos kisebb területei megfeleltethetőek az egész szervezetünknek (testrészek és szervek szerint). A talp-, tenyér- és fülmasszázs is azon alapul, hogy az említett testtájakon minden szervünknek dedikálható egy-egy kisebb terület, amelyre kifejtett hatások (hideg-meleg, masszázs, tűszúrás) hatással van magára a testrészre.

Ilyen az arcunk is, amely különféle bőrelváltozásokkal képes jelezni azt, ha valamely szervünk működésében zavar áll be.

shutterstock_206646841_kicsi.jpg

Nézzük az arc részei szerint!

Homlok: Általában emésztési nehézségekre utal. Ezt okozhatja a máj mérgezettsége, a túlzott stressz vagy alvási problémák. Olyan étrendkiegészítőkkel kezelhetjük, amelyek az emésztést segítik elő (pl. papaya-enzim) és vizsgáljuk meg az alvási szokásainkat is. Segíthetjük a máj munkáját méregtelenítő gyógytea-keverékkel pitypangból, csalánból, zsurlóból. Az ébredés után elfogyasztott citromos víz is jó hatású.

A szemöldökök közti részen a kilengések hagynak nyomot: gyorséttermi ebéd, túl sok alkohol az éjszakai buliban stb. Az előző bekezdésben említett méregtelenítő eszközök lehetnek segítségedre.

Az orcákon megjelenő rendellenességek nagy valószínűséggel a szennyezett levegő eredményei. A levegőből származó mérgek nem csak a bőrön telepedtek meg, hanem a felső légutakba is bekerülhettek, és ez a rész ezen szervek szennyezettségét is mutatja. Előfordulhat, hogy koszos kézzel vagy szennyezett mobiltelefonnal viszünk fel kórokozókat az arcunk bőrére. Mindenesetre arclemosóval tisztítsuk meg a bőrünket, és emeljük meg az antioxidánsok arányát az étkezésünkben. Előfordulhat, hogy a túlzott cukorfogyasztás hagy itt nyomot, ezért érdemes pár napig visszafogni magunkat.

Az áll a hormonális változások tükre (pl. nőknél a menstruációs ciklus), de gyakran az is okozhatja a pattanások megjelenését, hogy a koszos kezünkbe támasztjuk az állunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr877433844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása