Új családtag érkezik
2015. április 08. írta: Pereckeke

Új családtag érkezik

Amikor az első gyermeket várjuk, gyakran tanácstalanok vagyunk, hogy mi mindenre is lesz szükség ahhoz, hogy tökéletesen elláthassuk őt. Természetesen több információforráshoz is fordulunk ilyenkor: saját édesanyánkhoz, barátnőinkhez, testvéreinkhez, vagy rákeresünk az interneten, fórumokat olvasgatunk. Jó dolog, ha sok eltérő véleményt is „beengedünk a fülünkön”, hiszen ezekből fogjuk tudni leszűrni, hogy mi az amire nekünk szükségünk van.

Az egyik legfontosabb dolog az anyává válás során, hogy ne hagyjuk, hogy mások mondják meg mi a helyes, hallgassunk saját magunkra, az ösztöneinkre, és döntsünk bátran! Természetesen ez eleinte nehéz, hiszen olyan helyzetben találjuk magunkat a baba születése után, amilyenben még nem voltunk, de higgyük el, itt nem a tapasztalat, hanem az ösztön és a női mivoltunk az, ami a segítségünkre fog sietni.

shutterstock_245106334_kicsi.jpg

 

A tanácsadó oldalak általában a legbővebb listát tárják elénk, nehogy valamiből hiányt szenvedjünk, de szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz mindenre szükség: idővel ki fog alakulni a saját rutinunk, és jó pár dolog ki fog esni a rostán.

Milyen ápolószerek várjanak otthon, amikor hazaérkezünk a kórházból?

Szükség lehet a fürdéshez (nem írom ki mindenhova a baba- előtagot, de természetesen mindenből a babáknak való termékeket válasszuk): fürdetőre, tusfürdőre, samponra, testápolóra, hintőporra. A pelenkázáshoz: popsitörlő kendőre, popsikenőcsre. Általános sérülésekre, kiütésekre vagy extra popsi-pírra valamilyen gyulladáscsökkentő-hámosító kenőcsre, amely jó esetben gyengéden fertőtlenít is.

A termékek kiválasztása során két szempontot helyezzünk előtérbe: kérdezzünk meg olyanokat, akik szakmai szemmel közelítik meg a kérdést, és olyanokat is, akiknek tapasztalatai vannak. Könnyen lehet, hogy a saját élményeink révén végül olyan terméknél lyukadunk ki, amely eltér mindkettőjük javaslatától, de ettől nem kell megijedni, ha mi szeretjük, jó a tapasztalatunk vele, akkor hajrá!

Érdemes mindenképpen organikus termékekben gondolkodni, még akkor is, ha nem ígérnek akkora habot, vagy kevésbé illatosak. A baba érzékeny bőre nem tűri az agresszív beavatkozást, és a természetes, gyengéden ható összetevők nem okozhatnak bajt.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr657349748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D2 2015.04.08. 20:25:34

"Milyen ápolószerek várjanak otthon, amikor hazaérkezünk a kórházból?"
Khm. A való világban az anyukák szülés előtt felkeresik a gyerekorvost/védőnőt, aki bőséggel ellátja őket recepttel, amit az apuka a közeli patikában kivált és a babát már otthon várja hazaérkezéskor a sok kegyszer. Plusz az anyuka némi cím (és áltelefonszám) leadásával rengeteg prospektust és némi mintát tartalmazó csomagokhoz jut a kh-ban, ami túlélést jelenthet az első napokra.
Pelust és popsitörlőt a legtöbb kh-ba kell vinni.
süti beállítások módosítása