Az olajmeghajtás rejtelmei
2015. március 10. írta: Pereckeke

Az olajmeghajtás rejtelmei

Úgy döntöttem újra előveszem a hidegen sajtolt olajok témakörét, mert jött kérdés a korábbi bejegyzésre. Nézzünk néhány példát arra, hogy milyen olajakhoz juthatunk hozzá, és mire használhatjuk őket. Lesz olyan is, amelyeket nem csak belsőleg lehet használni, de annál jobb!

shutterstock_219274540_kicsi.jpg

A kérdés arra is vonatkozott, hogy mennyit kell ezekből enni. Elméletben meg van a javasolt napi fogyasztási mennyiség, de én ebben nem nagyon hiszek, hiszen ilyesmit csak olyan infók birtokában lehetne megállapítani, hogy amúgy miket eszünk, hány évesek és hány kilósak vagyunk, mennyit sportolunk, milyen stresszeknek vagyunk kitéve stb. Én abban hiszek, hogy legyenek ezek ott a polcon, és minden alkalmat megragadva, érzés szerint használjuk, élvezettel együk őket, majd élvezzük a jótékony hatásaikat.

Ha konkrét helyzet vagy igény van, érdemes olajkeveréket készíteni, mint pl. kismamák számára javasolt a
tök-, len-, mákolaj keveréke, mert tartalmaz minden fontos vitamint, ásványt, folsavat, vasat stb., a megnövekedett egyedi igények szerint.

Nézzük az olajakat konkrétan!

Amit én legelőször kezdtem el használni és már évek óta rendszeresen locsolgatom salátákra, müzlire, az a lenmag olaj. Általános vitaminpótlásra is kiváló (A-, B-, C-, D-, és E-vitamint is tartalmaz), és ásványi anyag készletünket is gyorsan  feltölti (kálium, kalcium, foszfor, jód, nikkel, kobalt, kén, vas, cink, mangán, szilícium is található benne).

Ami még sokakat érinthet, hogy természetes módon szabályozza a bélműködést, azaz a hasmenést ugyanúgy megszünteti, mint a székrekedést. Kiválóan alkalmas a testünkben kialakuló esetleges gyulladások megszüntetésére, mert helyileg tágítja a gyulladás körül az ereket és elősegíti a beteg szövet tisztulását, továbbá méregtelenít és szó szerint olajozza az ízületeket.

A témát még később folytatom, egyrészt további étkezési olajakkal, másrészt szépségápolásra alkalmas változatokkal!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr97256391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása