A norvég halászok jól tudják…
2015. február 26. írta: Pereckeke

A norvég halászok jól tudják…

Barátnőm lányának bőre születéstől fogva annyira száraz, hogy esélyük sincs kordában tartani az állandó kirepedezést, ekcémát és bőrpírt mással, mint tökéletesen organikus és holisztikus termékekkel. Egyfelől üdvözlendőek ezek a termékek, más felől kár, hogy csak ilyen szélsőségesés esetek és a kényszer vesznek rá, hogy ilyeneket használjunk.

Szeretek a környezetemben felmerülő szélsőségeken elgondolkodni, és bár azt gondolom, hogy a testi problémák gyökere minden esetben a lélekben keresendő (gyerekek esetében az anya lelkében), gondoltam utána nézek, hogy a környezeti tényezők tekintetében mi tehet hozzá ahhoz, hogy a folyamatos innovációt felmutató kozmetikai ipar széles kínálata ellenére egyre többen és egyre fiatalabb kortól kezdve küzdenek az extra száraz bőr kellemetlen tüneteivel.

shutterstock_95764198_kicsi_0226.jpg

Itt is szerepet játszik a nyugati orvoslásnak az a szemléletmódja, hogy minden tünetet önálló betegségként igyekszik kezelni, függetlenül mindenféle környezeti tényezőtől (mivel mos, mivel ken, mit eszik, milyen a lelkiállapota, mennyit van szabad levegőn, milyen ruhát hord stb. a beteg), pedig a megoldás valószínűleg az átfogó szemléletben rejlik.

Menjünk sorban! A fejlett országok lakossága a leggyakrabb esetben dehidratált. Ez azt jelenti, hogy messze nem fogyasztunk annyi folyadékot amennyit kellene. Még ha iszunk is, gyakran nem vizet, hanem valamilyen üdítőt, gyümölcslevet, tejet, kávét, teát fogyasztunk. A legtöbben nem is tudják, hogy szinte a víz az egyetlen folyadék, amely nem von el vizet a szervezettől a feldolgozás során. A száraz és/vagy ráncosodásra hajlamos bőr egyik legalapvetőbb oka az, hogy a sejtek egyszerűen nem jutnak elég vízhez az életfolyamataik megfelelő hatékonysággal való lefolytatásához.

A folyadékpótláson túllépve érdemes megvizsgálnunk az étkezésünket is. A gyümölcsök és zöldségek sejtjeibe zárt nedvesség élő és tartalmas, amire óriási szüksége van a szervezetnek, a feldolgozott élelmiszerek összetevőinek emésztése viszont hatalmas mennyiségű vizet von el a szöveteinkből. Ennek az információnak a birtokában már könnyebben átlátható, miért egészségesebb, ha az előbbiek felé toljuk el az arányt a táplálkozásunkban.

Folytassuk a külsőségekkel! Sokszor felröppen a hír, hogy a ruháink készítése során használt segédanyagok (festékek, keményítők, vasaláskönnyítők, mosószerek öblítők stb.) káros anyagokat tartalmaznak, nem beszélve a távol-keletről érkező ruhaszállítmányokról, amelyeket kifejezetten mérgező szerekkel kezelnek, hogy ne penészedjenek meg, ne gyűrődjenek ronggyá a hosszas hajóutak során. A szintetikus szálakból készült ruhák arányának növekedése a ruházkodásban szintén nem szolgálja a bőr egészségét.

Ha a bőrünk kiszáradásra hajlamos, érdemes minél természetesebb mosószerekkel kezelni a ruháinkat, elhagyni az öblítőt (még a sensitive változatokat is!), és nagy gonddal odafigyelni a szerek adagolására, valamint arra, hogy maradéktalanul kiöblítésre kerüljenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr807212041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gombakomba 2015.02.26. 22:42:39

Hat meg lehet hogy egy pajzsmirigyfunkcio ellenorzes sem art. Nem csak TSH, hanem fT3, fT4 es ha lehet, rT3 is.

gombakomba 2015.02.26. 22:43:53

Ja es ha ezek nem jok, mindenkepp anti-TPO, anti-TG is.
süti beállítások módosítása