Az a csodálatos búzafű!
2015. február 17. írta: KK Viki

Az a csodálatos búzafű!

Évek óta hallgattam már az ódákat a búzafűről, de mindig besoroltam a „világ számos kisebb csodája” közé, ahova a Noni, az aloe juice és társai kerültek. Nem, nem vagyok szkeptikus a természet kincseiben rejlő gyógyító erőkkel szemben, csak már egy idő óta csendesen mosolygok a nem létező bajszom alatt, ha ilyen világcsodája termékekről hallok. buzafu.jpg

Szerintem a természet minden egyes darabja csodás, hiszen egyetlen zöldség, gyümölcs, de fűszernövény vagy fűszál sincs, ami ne volna valamilyen jó hatással a szervezetünkre (már ha megfelelő forrásból való).

 Szóval hosszú ideje ismertem már hallomásból a búzafüvet, amikor – szégyen és gyalázat, hogy miért ilyenkor lép csak meg dolgokat az ember – komoly egészségromlás fenyegető árnyékában, ijedtemben mások szerető jó tanácsára elkezdtem inni.

 Mivel akkor olyan lakásban laktam, ahol nem volt helyem csíráztatni, szárított-porított formában szereztem be. Nem mondom, nem voltam oda az ízéért, de az nagyon hamar kiderült, hogy milyen nagy erőkkel képes kompenzálni azt a rossz szokásomat, hogy nem reggelizem.

Tavaly nyáron próbáltam hajtatni és levet préselni, a hosszas búzafűpor-ínség után elmondanám, hogy mennyei élmény volt! Ízorgia, amely magába foglalja a csíra életörömét, a tavasz leheletét, a felnőtt növényt borzoló szellő illatát, és ha még azt is hozzáveszem, hogy milyen egészséges, csak még finomabb.

 Végül jöjjön egy kis kézzelfoghatóság a tények kedvelőinek: A búzafű vitamintartalma kimagasló (A-, B-, C-, E), olyan koncentrációban tartalmazza a zöldségeket alkotó tápanyagokat, hogy egy pohár frissen facsart búzafűlé több kg zöldségnek felel meg. Egyik legfontosabb alkotóeleme a klorofill, amely oly mértékben javítja a sejtek és szövetek oxigénellátását, hogy a hatására gyulladások múlnak el, krónikus betegségek számolódnak fel. Másik rejtett kincse az aktív enzim kavalkád, amely a testünk öregedését, a sejtek elhasználódását előzi meg, a tápanyagok felvételét támogatja, és még ezer nagyszerű hatással van a testünkre.

 Ha neked is van ilyen rossz szokásod, hogy időnként vagy rendszeresen kihagysz egy-egy étkezést, javaslom, pótold ezzel! Gyorsan elkészíthető és egy pohár „energiát” megihatsz akár munka közben, vagy tárgyaláson is!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr387182097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.02.17. 23:08:20

@ KK Viki :
Próbáld meg búza nélkül.
Nem tudsz lejönni róla.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.02.18. 00:39:47

Ennyi baromságot ilyen kis helyen elég ritkán lehet olvasni.

fordulo_bogyo 2015.02.18. 02:38:03

A paleo etkezes elvei szerint a buza veszelyes, mergezo, kerulendo... csak szolok.

Péter Tóth 2015.02.18. 04:20:38

Ezt a rettenetes sok butaságot miért kellett írásba adni?

Dacia Dubstep 2015.02.18. 07:13:00

@fordulo_bogyo: kedves bogyo, az az érett búza magjából őrölt por, úgynevezett liszt. való igaz, hogy a benne lévő sikér egyik fehérjecsoportja a gliadin mérgező és kerülendő. azonban ne keverjük össze a szezont a fazonnal, a (tönköly)búza mag kicsíráztatásával növesztett 7-10 napos zsenge búzafű szál préselt leve nyomokban sem tartalmaz glutént. ellenben olyan enzimeket és fitotápanyagokat, valamint provitaminokat és nyomelemeket tartalmaz, hogy daganatos betegségek esetén még az (allopata) orvosok által is javallott roboráló szer, amely a sugárkezelések által legyengített immunrendszert képes működésben tartani. az unokatestvérem férjét a halálból hozta vissza, az orvosok lemondtak róla, százról negyven kilósra fogyott amikor elkezdte a búzafű kúrát. fél év alatt tünetmentes volt.
@Mr. Közbiztonság Szilárd: lásd fenti hozzászólásom
@Péter Tóth: ez a butaság egyszer talán az életed menti meg. soha ne legyen szükséged rá, lásd fenti hozzászólásom

Dacia Dubstep 2015.02.18. 07:27:44

a posztolónak: a porított szinte semmit nem ér, pont a lényeg hiányzik belőle. egyáltalán nem könnyű elkészíteni, kézi préssel kínlódás, az angel juicert is sikálom utána. préselés után rögtön meg kell inni mert az enzimek elhalnak. szó nincs róla hogy egy pohárral meg kell inni, milliliterekkel kell kezdeni, és úgy növelni fél deci legfeljebb egy decire az adagot. kúraszerűen kell alkalmazni, két három hétig minden reggel éhgyomorra. a csíráztatásához nem kell fény, ez tévhit. a konyha/lakás homályos részén ugyanúgy megnő. nem kell hozzá föld sem, csak (hidrokultúrás) csíráztatótál.
lássuk csak mi van még, ja igen, egyáltalán nincs jó íze, sőt, keserű.
aki sehogy nem tudja megoldani annak a sokkolva fagyasztott beszerezhető.

Almost Zed 2015.02.18. 10:43:18

Én búzafű kapszulát szedek. Nem tudom van-e olyan hatékony, mint az "eredeti" préselt, de talán igen.

hillman. 2015.02.18. 11:50:39

hi-hi
A buzafü mint szo, kifejezés faszság.
Az ezoterikus háziasszonyok hitvilágán kivül, csak a nekik szánt termékekben létezik.

A buza füféle. A levelét nem hivjuk fünek, azt levélnek hivják. A buza növény egészét buzának hivják. A levelét buzalevélnek. A szárát buzaszárnak, tömegben szalmának. A magját szemnek... stb.

Eleve nem értem ezt a nevezzünk át mindent cuki trendi modon. Valaminek van egy évszázados neve. Ha nem tudod akkor nem az a megoldás, hogy elnevezed valami hangzatosnak; hanem az, hogy utánaolvasol.

fordulo_bogyo 2015.02.18. 14:47:28

En csak szoltam, hogy a paleo tilt minden elelmiszert, amit az osember nem fogyasztott. A gabonak es huvelyesek kulon ki vannak emelve a tiltolistara.
Ez gabonafele.
Az osember biztosan nem evett buzafuvet, plane nem keszitett belole levet es meg planebb nem kapszulazat.

Akkor most vagy a paleo hulyeseg, vagy a buzafule vagy mindeketto... ;-)

fordulo_bogyo 2015.02.18. 16:34:07

Sokan komolyan veszik (en nem). Tobben vannak, mint a buzafu-rajongok.

Kivulallokent hogyan donthetnem el, melyik felnek higgyek?
süti beállítások módosítása