Az élet nektárja: búzafűlé – folytatás
2015. március 12. írta: Pereckeke

Az élet nektárja: búzafűlé – folytatás

Frissen indult blogunk egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő bejegyzése a búzafűleves volt, eddig ehhez érkezett a legtöbb hozzászólás. Úgy érzem érdemes kissé jobban elmerülni a témában, mert a komoly hozzászólások között felvetődtek olyan témák, amelyek sokat változtathatnak a búzafűlé megítélésén.

shutterstock_161828726_kicsi.jpg

Többek között a búzafűlé roborálószerként való használatára gondolok itt. Mik azok a roborálószerek? A nagy betegségek után a legyengült szervezet „feltáplálását” olyan élelmiszerekkel és gyógyhatású táplálkozás-kiegészítőkkel lehet a leggyorsabban elvégezni, amelyek két alapvető feltételnek megfelelnek: 1. olyan összetételben tartalmazzák a tápanyagokat, ahogy arra a szervezetünknek szüksége van, és 2. olyan formátumban tartalmazza a tápanyagokat, ahogy azt a szervezetünk nagy hatékonysággal fel tudja dolgozni.

A búzafűlé helyes fogyasztása

Ahogy egy kedves hozzászólónk a bejegyzésem mellé is odaírta, a hardcore búzafüvesek szerint kizárólag frissen préselve szabad fogyasztani, reggel, éhgyomorra. Kezdésnek a mérce evőkanál, majd napról-napra lehet emelni, maximum napi 1 dl-ig. A lé elfogyasztása után fél óráig nem szabad sem folyadékot, sem táplálékot fogyasztani.

Kimagasló enzimtartalma révén a szervezetünkbe kerülve rögtön a mérgek semlegesítésébe kezd. A méregtelenítő folyamatok beindulását émelygés jelezheti. A kellemetlen tünetek néhány hétig is eltarthatnak, hiszen ha sok méreganyag van a szervezetünkben, az eltarthat egy ideig, amíg kitisztulnak.

Hatásai krónikus betegeknél

A tisztító hatása az egészséges és a betegségtől leterhelt szervezetet is megszabadítja a fölösleges mérgektől. Számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de az egyik legfontosabb hatás a gyulladások csökkentése, és az immunrendszer erősítése, amellyel még ahhoz is képes hozzásegíteni a szervezetünket, hogy évek óta fennálló problémákon is úrrá legyen. Antioxidáns hatásával csökkenti a sejtszintű oxidatív stressz hatásait.

A búzafűlé erősen lúgosítja a szervezetet, amely segíthet az elsavasodás által előidézett krónikus megbetegedések gyógyításában.

A búzafűlé kiválóan alkalmas arra, hogy krónikus betegségek – pl. rák – terápiája során csökkentse annak mellékhatásait, mint pl. gyulladások, étvágytalanság, levertség, fáradékonyság, vérszegénység. Ez nagyrészt a klorofilltartalomnak köszönhető, amely elősegíti a gyulladások gyors gyógyulását, a sejtek oxigénellátottságának növelését, a sejtek energikusságát, amivel ellene hat a kemoterápia által okozott alacsony vörösvértest-számnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr817256443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elvagyok 2015.03.18. 22:38:13

Nem akarom a bloggert elkedvetleníteni, de a búzafű nem kis dózisban tartalmaz glutént. Áldásos hatásait nem szándékozom megkérdőjelezni, de tartós fogyasztásának indokoltsága legalábbis kérdéses...
süti beállítások módosítása