Készítsünk fagyit! - pálcás fagyik
2015. augusztus 19. írta: KK Kriszta

Készítsünk fagyit! - pálcás fagyik

A pálcás és különféle formára fagyasztott jégkrémek általában a 10 alatti korosztályt hozzák lázba, de vannak esetek, amikor praktikussági vagy éppen mennyiségi szempontok miatt is érdemes ezek mellett dönteni.

A nagyobb konyhafelszerelési boltokban általában lehet kapni pálcikásfagyi-készítő szetteket, de nem feltétlenül muszáj befektetnünk ezekre (különösen akkor nem, ha húszfős gyermekzsúrra szeretnénk) két-három tucat fagyit csinálni, mert nem mindegyik olcsó. A legolcsóbb megoldás a műanyag fagyispohár, amelybe patikában kapható fa „nyelvlapocot” dugunk, amikor már félig megdermedt. Amikor ki akarjuk venni az elkészült fagyikat, pár percre szorítsuk a pohárkát a két tenyerünk közé, majd finoman próbáljuk összenyomni a poharat. Ha ügyesek vagyunk, egy ilyen pohár is kétszer-háromszor felhasználható.

shutterstock_288867407.jpg

Pálcás fagyinak jó, ha homogén az állaga fagyasztás előtt, hiszen a formázott kis tartályokat, amikben fagyasztjuk, így tölti ki szépen. Ugyanakkor minden további nélkül dugdoshatunk bele „egész alakos meglepetéseket”, azaz egész málnát, csokilencsét, mini cukorbevonatú drazsét stb., de mindezt utólag, a töltés után. Ezekkel is érdemes megvárni, hogy valamelyest megdermedjen a fagyi, különben félő, hogy leszállnak a tartály aljára.

Természetesen nem csak gyümölcsös pálcás fagyik létezhetnek, sőt akár a jégkrémek rétegzésével is próbálkozhatunk, de mindenképpen jobban működik, ha az alapmassza híg, hogy buborék és egyéb hézagok nélkül kitöltse a tartálykákat. Fagyasztás előtt érdemes egy kissé oldalról megütögetni a poharakat/tartályokat, hogy a buborékok távozhassanak.

A gyerekek imádni fogják, de nyilván a felnőttek sem fogják undorral eltolni, ha az elkészült pálcás fagyikat bevonjuk csokival. A már keményre fagyott jégkrémeket kivesszük a formákból, majd a már megolvasztott, de lehetőleg nem túl meleg csokiba mártjuk/ecsettel felvisszük a felületére. Ha szép vékonyan sikerül felvinni, a csokiréteg azonnal megdermed, így akár azonnal fogyasztható, akár tálcára terítve visszatehetjük fogyasztásig a mélyhűtőbe. Ha nagyon villantani akarunk, a még folyékony csokit megszórhatjuk dekorcukorral, kókuszreszelékkel.

Jövő héten konkrét receptekkel jövök!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr487717694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása