Készüljünk a karácsonyra házi készítésű szeretettel!
2015. november 14. írta: KK Kriszta

Készüljünk a karácsonyra házi készítésű szeretettel!

Én már évekkel ezelőtt a kézi készítésű karácsonyi ajándékok mellett tettem le a voksomat. Nem azért, mert olcsóbbak, mint a boltban megvett csecsebecsék (pedig igen!), és nem azért mert kiköltöztünk a világvégére a fővárosból és külön küldetés lenne elmennem shoppingolni, hanem azért, mert úgy érzem az ajándékok ezen fajtája fejezi ki a legjobban a szeretetemet és a gondoskodásomat.

Amúgy is egy DIY csaj vagyok, ahogy láthattátok már, ha régebb óta olvassátok a blogot, így hát azt adom másoknak, amit magam is használok/használnék. Volt már rá példa, hogy saját befőzésű lekvárokat adtam, és ne gondoljátok, hogy lemaradtatok róla, mert ilyenkor még bőven lehet készíteni tök, és/vagy almalekvárt, pikáns hagymalekvárt és más ínycsiklandó csodákat. Ugyanígy az év bármely szakában elkészíthető a levendulaszörp/szirup is, hiszen a szárított levendulavirágért csak be kell slattyogni egy bioboltba.

46675643_l.jpg

Az egyik karácsonyra olyan „tisztasági csomagot” adtam, amelyben volt mosáshoz előkészített vadgesztenye minta vászonzacskóban, házi készítésű dezodor és fogkrém. Ezzel szerettem volna megmutatni a családtagjaimnak, hogy az itthon készült kozmetikumok nem csak a háztartási kiadásokat csökkentik szignifikánsan, de sokkal finomabbak, kellemesebbek és egyszerűbbek is mint azok. Ha már kozmetikum: „megjárta a fenyő alját” a házi készítésű fürdősó, pezsgő fürdőtabletta és lábáztató golyó is, óriási sikerrel: aki kapta, azóta is minden évben azt kéri.

Adtam már házi kekszet ajándékba, de antitálentum barátnőm kapott üveges sütit is, vagyis egy egyszerű kevert tésztához illő hozzávalókat, mutatósan egymásra rétegezve egy szép csatos befőttesüvegben. Három éve pedig mindenki általam készített bonbonokat kapott olyan „vesszőkosárban”, amelyet újságpapírból fontam.

A felsoroltak receptjét/elkészítési módját szívesen megosztom veletek (bár ezek egy része már felkerült korábban, pl. dezordor, fogkrém), és hozok még további ötleteket is, mostantól az ünnepekig tartó időszakban. Kérdezzetek bátran, vagy írjatok javaslatokat! Kellemes készülődést!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr918076392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása