Az ezüst a gyógyászatban és a szépségápolásban
2015. október 24. írta: KK Kriszta

Az ezüst a gyógyászatban és a szépségápolásban

Az ezüstöt évezredek óta használja gyógyításra az emberiség.

Fertőtlenítő hatását soha sem vitatták, mégis hosszú évszázadokra háttrébe szorult, egészen addig, amíg különféle egyedi kémiai formák révén még hatékonyabbá nem tudták tenni ennek a csodálatos anyagnak a felszívódását.

shutterstock_228502501.jpg

Az ezüst, mint kémiai elem az alacsonyrendű szervezetek számára rendkívül mérgező anyag, ennek köszönheti fertőtlenítő hatását. Emiatt használja az emberiség rendkívül régóta gombák és baktériumok elpusztítására a ház körül. Nem véletlen, hogy régen a tehetős családok ezüst étkészlettel fogyasztották a mindennapi betevőt, és az a szokás is ennek köszönhető, hogy az újszülött babák ezüstkanalat kaptak keresztelői ajándékként.

A különféle eszközök felületén ugyan kiválóan elpusztítja az oda nem való élősködőket, és víztisztításra is alkalmas, ugyanakkor az emberi szervezet az eredeti formájában csak nagyon alacsony hatékonysággal képes hasznosítani. Nem így van ez pl. az ezüst-kolloiddal, ami olyan vizes oldat, amely számtalan ezüst-atomot tartalmaz oldott állapotban, és ezek az atomcsoportok (két-három ezüst-atom összetapadva) már kiválóan képesek áthatolni az emberi sejthártyán.

A legújabb felfedezés az ezüstion-oldat, amelyet megnövelt felületű ezüst (ún. ezüst-szivacs) vízben áztatásával állítanak elő. Ezzel az eljárással rendkívül magas (és egyre növekvő koncentrációjú) oldat állítható elő, amely nem bomlik tovább és rendkívül mélyen képes pl. a bőrben beszívódni.

A mély szövetekbe jutó ezüst ott fejti ki áldásos hatását, ahol az szükséges, és nem csak fertőtlenítő hatásával szerez örömet, hanem a nedvességmegkötő képességével is. Mélyen hidratálja a bőrt, csökkenti a ráncokat, elmulasztja a gyulladásokat, halványítja az elszíneződéseket.

Az ezüst kozmetikai felhasználása előtt még rendkívül széles lehetőségek állnak. Legfőbb erénye, hogy nincsenek negatív mellékhatásai, és nem kell belőle mennyiség (hiszen az ionjaira van szükség), így a kozmetikai összetevőként való alkalmazása nem drága.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr108017677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.