A ricinusolaj 10 konkrét felhasználása
2015. július 07. írta: KK Kriszta

A ricinusolaj 10 konkrét felhasználása

shutterstock_261838457.jpg

  1. Szoptatós anyák a mellbimbót és környékét ápolják ricinusolajjal, megvédendő a kisebesedés ellen. Nagyon pici mennyiségű olajat kell szétkenni a szoptatás után, és könnyed mozdulatokkal bemasszírozni. Állítólag, ha az egész mellett bekenik, javítja a tejelválasztást.

  2. Tüntessük el a szemölcsöket, bőrkinövéseket: naponta akárhányszor csak eszünkbe jut, kenjük be alaposan az eltüntetendő bőrelváltozást. Az ekcéma tüneteit is elmulasztja, hiszen mélyen hidratál és csökkenti a gyulladást.

  3. Csúnya, hurutos köhögés esetén két kanál ricinusolajat keverjünk össze egy kanál terpentinnel és kenjük be a mellkasunkat, majd bugyoláljuk be magunkat és bújjunk ágyba.

  4. Fáradt láb érzés, feszülés esetén simán kenjük be a lábunkat a ricinusolajjal, majd vegyünk rá hosszú zoknit és így feküdjünk le. Tyúkszemek és bőrkeményedések ellen is kiválóan alkalmazható: kenjük be a lábat ricinusolajjal, majd áztassuk szódabikarbónás vízben, végül töröljük szárazra és kezeljük a bőrkeményedést reszelővel vagy ollóval.

  5. Lábgomba kezelésére is jó a ricinusolaj, csak kenjük át a kérdéses részeket.

  6. Házi szempilla- és szemöldök-festéshez is ez az olaj szükséges, hiszen erősíti és ápolja a szőrszálakat. Fél pohár vízben forraljunk fel két kisebb diófalevelet, és forraljuk negyedórát majd hagyjuk hűlni. Majd keverjünk hozzá egy teáskanál ricinusolajat, végül fülpiszkáló pálcika segítségével vigyük fel a szempillákra/szemöldökre. Tegyünk alá vattakorongot, nehogy befogja a bőrt is!

  7. Szempillanövesztő krémbe is szokták használni lanolinnal, búzacsíraolajjal és egyéb ápoló olajokkal elkeverve.

  8. A ricinusolaj-pakolás számos betegségere jó, de a legfőbb előnye, hogy a nyirokrendszert rendkívüli módon erősíti. Gézlap kell hozzá, egy nejlonzacskó és egy melegítőpárna. A melegítőpárnát felmelegítjük, elterítjük rajta a nejlonzacskót, majd a gézt átitatjuk ricinusolajjal és rátesszük a nejlonra. A csomagot úgy helyezzük a kezelendő testrészre, hogy a gézlap legyen belül.

  9. A pakolást általában hasra teszik (menstruációs fájdalmakra és a nyirokrendszer erősítésére jó), de tehetjük derékra, és egyéb fájdalmas ízületekre is.

  10. Ajakápolásra is kiváló a ricinusolaj: simán is a szádra kenheted, de mandulaolajjal elkeverve még intenzívebben ápol, cukorral vegyítve pedig kiváló ajakradír.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr637608044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én is itt vagyok 2015.07.08. 19:44:23

Azért a terpentin kicsit erős volt. Erősen mérgező és bőrön át is felszivódik.
süti beállítások módosítása