Légből kapott bőrápolás: mi a szerepe az oxigénnek a kozmetikában?
2015. március 19. írta: KK Viki

Légből kapott bőrápolás: mi a szerepe az oxigénnek a kozmetikában?

Az oxigén az éltető levegő, a szervezetünkben egyetlen sejt sem élhet meg, ha nem kap belőle kellő mennyiségben. A sejtek az oxigénhez a véráram révén jutnak hozzá, amely a tüdő oxigénfelvevő szöveteiből érkezik és oda is áramlik vissza a gázcserét követően, széndioxiddal telítve. A sejtek kapott oxigént használják fel saját anyagcsere-folyamataik során, amikor oxidálják, azaz elégetik a tápanyagokat.

oxy.jpg

 Az elmúlt évek kutatásai egyre erőteljesebben rámutatnak, hogy a sejtek oxigénnel való ellátottsága, és a vér oxigéntartalma milyen szoros összefüggéseket mutat a megbetegedésekkel, illetve különféle krónikus panaszok kialakulásával.

  A bőr oxigénellátottsága

 Sajnos, ha az ember vérkeringése nem megfelelő vagy oxigénhiányos környezetben van,a bőr az elsők között kerül oxigénellátottság szempontjából hátrányos helyzetbe. Ha végiggondoljuk a vérerek hálózatát, és azt, amíg a bőrt behálózó egészen aprócska hajszálerekbe eljut a vér, joggal gondolhatjuk, hogy addigra meglehetősen sokat veszít oxigéntartalmából.

Ahogy haladunk előre korban, a helyzet tovább romlik, hiszen lassul az anyagcsere, romlik a vérkeringés – ezzel párhuzamosan a sejtek megújulási ideje is megsokszorozódik. Ha túl sok sminket használunk, vagy nem ügyelünk arra, hogy a krémeink, alapozóink ne „fojtsák” meg a bőrünket, sajnos igen hamar felfedezhetjük rajta az oxigénhiány jeleit.

 A bőrünkön nagyon könnyen észrevehetjük, ha oxigénhiányos: a színe szürke és viaszos lesz, a nagyobb ráncok elmélyülnek és számtalan apró ránccal találkozhatunk. A tisztátalanság jelei: pattanások, mitesszerek is megjelenhetnek.

 Oxigénes bőrkezelések

 Többféle céllal alkalmaznak oxigénes bőrkezeléseket. A kozmetikai eljárások során az elhalt hámsejtek eltávolítása, az éltető gáz bejuttatása a sejtek közötti térbe, az oxigén segítségével egyéb hatóanyagok bevitele, a bőr struktúrájának újjáépítése, a ráncok kisimítása egyaránt szóba jöhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr727281863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.03.19. 17:22:08

én néhány hónapja már kizárólag körkéses villanyborotvával borotválkozom, és azt vettem észre, hogy egyre göcsörtösebb, kellemetlenebb érzetű az arcbőröm. időnként kell, hogy az ember átborotválja az arcát sima pengével is (kb havonta-kéthavonta egyszer), hogy a felső hámrétegek tisztuljanak, simára borotválva ezzel az arcbőrt, a kellemetlen pattanásokhoz, eltömődésekhez vezető folyamatoknak szintén elejét lehet így venni.

mondjuk ez nem a nőknek szólt.
süti beállítások módosítása