Szőrtelenítés utáni bőrkezelés otthon
2015. szeptember 04. írta: KK Kriszta

Szőrtelenítés utáni bőrkezelés otthon

A szőrtelenítésen átesett bőrfelület – természetesen attól függően, hogy melyik módszert választottuk az önkínzásra – általában meglehetősen igénybe vett, gyulladt és fájdalmas (esetleg sebes is lehet).

Szőrtelenítés után gyakori a szőrtüsző gyulladás és szőrbenövés, ami igen kellemetlen tüneteket okozhat, de akár műtét szükségességét is felvetheti, ezért nem játék a szőrtelenítés utáni bőrkezelés.

A legfontosabb a bőrfelület fertőtlenítése, hiszen a hámsérülésekbe bekerülő kórokozók miatt alakulnak ki a fertőzések. A második legfontosabb hatás a gyulladások elmulasztása, valamint a bőrregeneráció elősegítése.

shutterstock_149725709.jpg

Természetesen ettől függetlenül ( vagy pont emiatt) érdemes házi szereket alkalmazni és nem patikai vagy bolti szintetikus termékeket, hiszen az előbbiek olcsóbbak, gyakran hatékonyabbak és mindenképpen egészségesebbek.

A teafaolaj a világ egyik legjobb fertőtlenítője. Kiválóan és széles spektrumban pusztítja el a kórokozókat, miközben elősegíti a bőr regenerációját és erősíti a védekezőképességét. Nem véletlen, hogy nőgyógyászati fertőzések kezelésére is ajánlják/alkalmazzák. A teafa olajat tilos közvetlenül a bőrre alkalmazni, mert mar, így vagy vízben, vagy a testápolónkban (kakaóvajban) keverjünk el pár cseppet és azzal kenjük be a szőrtelenített bőrfelületet közvetlenül az akció után, majd az azt követő napokban, amíg érzékelünk kellemetlen tüneteket.

Korábban írtam már a paradicsom áldásos hatásairól. A gyulladáscsökkentés és fertőtlenítés ezek közül a legfontosabbak közél tartozik, legalábbis ami a szőrtelenítés utáni kezelést illeti. Egyszerűen tegyél a bőrfelületre paradicsomkarikákat, de rongyot is márthatsz paradicsomlébe, majd tunkold végig vele a bőrt óvatosan.

A legközismertebb gyulladáscsökkentő a kamilla tea, alternatíváját jelentheti a körömvirág, amelyet felturbózhatsz egy kis zsályával a gyulladáscsökkentő hatás fokozása miatt. Főzz ezekből teát, majd finoman tunkold végig a bőröd. Ne pakold be és ne áztasd sokáig!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr407759918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ordasbacsi 2015.09.06. 10:06:04

Ha szőrös marad a punci, nem nyalják ki. Ennyi.

legeslegujabbkor 2015.09.06. 11:19:39

A hagyma és a fokhagyma is fertőtlenít, miért nem azt ajánlgatod?
süti beállítások módosítása