Zöldségmaszk-receptek 2.
2015. szeptember 03. írta: KK Kriszta

Zöldségmaszk-receptek 2.

Folytassuk a zöldségmaszkok sorát, hiszen számtalan olyan termésünk van a kertben, amelyeknek nem vagyunk tisztában a gyógyhatásaival!

Ezekkel a friss összetevőkkel akár ki is válthatjuk a drága és sok fölösleges összetevőt tartalmazó krémeket és pakolásokat, hiszen természetes forrásból származó összetevők biztosítanak a bőrünk számára minden fontos tápanyagot.

shutterstock_94468699.jpg


Répamaszk
Azt már a kisiskolások is tudják, hogy a répában karotinoidok és A-vitamin van. Az előbbi az utóbbi előanyaga, de egyúttal természetes színezőanyag és hatékony antioxidáns is. A répa hámképző és bőrpuhító, csökkenti a bőrben a napozás során kialakult mikrogyulladásokat.
Ha a reszelt répát tejföllel keverjük (ha túl híg zabpehelyliszttel sűrítjük), akkor érzékeny, zsírhiányos bőrre kapunk maszkot. Ha felvert tojásfehérjével keverjük el, akkor vízhiányos, feszülő bőrre lesz jó a maszk, ha pedig zsíros a bőrünk, akkor használjunk kefirt vagy joghurtot. A maszkokat kb. fél óráig hagyjuk a bőrön, és ne lepődjünk meg, ha enyhén megszínezi a bőrünket.


Káposzta
Talán hallottátok már, hogy a népi gyógyászat a káposzta leveleket az ízületi gyulladások kezelésére alkalmazta. A káposztalevelet klopfolóval kissé meg kell ütögetni, hogy kijöjjön a leve, majd a fájós ízületet be kell borítani vele, ez után folpack-kal betekerni, majd törülközőt borítani rá.
Arckezelőként a káposzta tonizál, azaz összehúzza a pórusokat, élénkíti a vérkeringést, kelleme bőrtónust ad. Kiváló B-, C-vitamin forrás, továbbá ásványi anyagokban is bővelkedik. Reszeljük le a friss káposztát kis lyukú reszelőn, majd nyomjuk ki a levét. Keverjük össze zabpehelyliszttel, majd vigyük fel a bőrre. Fél óra múlva mossuk le, majd használjunk utána hidratáló krémet.


Sütőtök
A sütőtököt sülve vagy főve is alkalmazhatod a következő receptekben. Két evőkanál sült vagy főtt sárga belű kanadai sütőtököt keverj össze mézzel és tejjel, ha száraz a bőröd, mézzel és élesztővel, ha zsíros a bőröd. A méz tápanyagok gazdag tára, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő, a tej zsíroz és hidratál, míg az élesztő segít szabályozni a faggyúmirigyek működését, miközben összehúzza a pórusokat, fertőtlenít és elmulasztja a pattanásokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr197757578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása