Pálcikás házifagyi receptek
2015. augusztus 28. írta: KK Kriszta

Pálcikás házifagyi receptek

Alapok alapja: a vaníliafagyi

Nem mindenki szereti, de valószínű, csak azért nem, mert a szintetikus vaníliának semmi köze az igazihoz. Ezért most egy olyan receptet mutatok, ami kissé bonyolultabb, viszont igazi vanília-élményt ígér.

Egy tasak (2 dl) tejszínt egy fél vaníliarúd kikapart belsejével és pár kristály sóval tegyünk fel a tűzre melegedni, forrás előtt kapcsoljuk le és hagyjuk hűlni. Közben három tojássárgából és egy evőkanál cukorból fehéredésig keverjünk masszát, habverővel. Ha kész lassan csurgassuk hozzá a meleg, de nem forró tejszínt. Öntsük vissza a lábasba és nagyon lassan melegítsük, így be fog sűrűsödni. Most is zárjuk el még forrás előtt, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt formákba töltjük.

Ne feledjük, hogy a formák töltése során ütögetni kell az aljukat, hogy a légbuborékok távozhassanak. A vaníliafagyi különösen finom csokibevonattal, aminek az elkészítési módját itt találjátok.

shutterstock_262543010.jpg

Gyümölcsös pálcás fagyik

Az egyszerű gyümölcsfagyi készítésről már többször is esett szó, most annyit tennénk hozzá, hogy bátran kutyulhatóak a gyümölcsök , joghurttal, tejszínnel és mézzel, ha önmagukban nem lennének elég krémesek vagy édesek. Pl. az eper, ribizli, banán, őszibarack kiváló tejszínnel, a ribizli, egres és más savanykásabb gyümölcsök pedig lehet, hogy igényelnek egy kis édesítést. Az édesítés azzal is megoldható, ha a savanykásabb gyümit édesebbel párosítjuk. Simán turmixoljuk össze, ha túl sűrű, lehet egy picit vízzel hígítani.

Csokoládé vanília, nyal az egész família: a réteges fagyi

Házilag akkor érdemes réteges fagyit csinálni, ha felkészültünk arra, hogy a végeredmény aránylag nagy mennyiség lesz. Sorban, ahogy elkészítjük az összetevő jégkrém-típusokat, úgy kanalazhatjuk egymás tetejére a formákba, mert kb. fél óra elteltével – különösen ha sűrűn folyó, rostos és nem híg lé – megdermed az alsóbb réteg.

Márványos fagyit is készíthetünk, ha a kissé sűrűbb vaníliafagyit (vagy joghurtos alapfagyit) rétegezünk hígabb gyümölcsréteggel, mielőtt megdermedne. A híg, vizes, gyümölcsös réteg közé folyik a sűrű masszának, de egy picit segíthetünk is neki, ha hurkapálcával megkavargatjuk egy-két mozdulattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr507740214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása