Almaecet a szépségápolásban
2015. május 27. írta: KK Viki

Almaecet a szépségápolásban

Az almaecet akár házilag is könnyen elkészíthető, teljes egészében természetes anyagokat tartalmazó és rendkívül gazdag beltartalommal rendelkező élelmiszer. Az elmúlt évtizedekben meglehetősen háttérbe szorult – sajnos a háztartásokban a helyét a ipari körülmények között előállított, korántsem olyan gazdag beltartalmú és egészséges 10-20%-os ecet vette át – csak napjainkban került rá újra az egészséges életmódra törekvők fókusza.

almaecet.jpg

Almaecettel az egészségért

Az almaecet belsőleg fogyasztva is rendkívül egészséges, hiszen számtalan vitaminja (A- és C-vitamin), ásványi anyag-tartalma (kalcium, kálium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas) és egyéb vegyületei (enzimek, pektin, aminosavak) rendkívüli módon erősítik az immunrendszert. Fertőtlenítő hatása miatt torokgyulladás, valamint emésztőszervi panaszok gyógyítására használták, méregtelenítő hatása miatt ízületi gyulladások ellenszere, antioxidáns hatásával csökkenti a szabadgyökök számát a szervezetünkben és megelőzi az idő előtti öregedést.

Almaecettel a szépségért

Az almaecet fent felsorolt tulajdonságai külsőleg alkalmazva is nagyon hatásosak. Fertőtlenítő és bőrtápláló hatása miatt fürdővízbe is használhatjuk, gyorsan gyógyítja a különféle sebeket és csípéseket. Az almaecetes fürdő izomsérülések, görcsök és izomláz ellen is hatásos, hiszen ellazítja az izmokat. Fürdő helyett borogatásként is kiválóan működik.

Lábfürdőként alkalmazva összehúzza a lábfej bőrében található pórusokat, így csökkenti az izzadást. Ha nem mossuk le, csak leitatgatjuk, fertőtlenítő hatása később is érvényesül, úgy előzi meg a lábszagot, hogy elpusztítja az izzadságot elbontó baktériumokat.

Ha almaecettel öblítjük a hajunkat, számíthatunk arra, hogy könnyebb lesz kifésülni, fényes és rugalmas lesz, emellett nem töltődik és száll majd annyira. A fejbőr vérellátását az ecet javítja, elmulasztja a korpásodást és a zsírosodásra is jó hatással van.

Szájszag elűzésére is kiválóan alkalmas: két deci vízbe egy evőkanál almaecet – öblítve vagy lenyelve – elűzi a rossz szagokat a szájból, sőt az emésztést is javítja. Mézzel elkeverve kiváló altatószer, hiszen ásványi anyag tartalma nyugtatólag hat az idegekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr307497040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása