Gyógyító grimaszok – arctorna a ráncmentes szépségért 1.
2015. április 02. írta: Pereckeke

Gyógyító grimaszok – arctorna a ráncmentes szépségért 1.

Mindenkinek természetes, hogy ha hosszú időre konzerválni akarja a teste feszességét és rugalmasságát, akkor mozognia kell. A torna javítja a test vérellátását, ezen keresztül javul a sejtek oxigénellátottsága, hatékonyabban mennek végbe az életfolyamatok. A feszes izmokon feszesebben ül a bőr, illetve annak vérellátása is sokat javul a rendszeres mozgás révén.

Miért ne lehetne ugyanez igaz az arcunkra is? Az arcunkon számos izom található. Különlegességük, hogy csak egy részük tapad csontról-csontra, más részük csonton ered és az arc bőrén tapad, vagy az arcbőrben ered és tapad. Az arcizmok teszik lehetővé az arckoponya és az állkapocs mozgatását (a rágást), valamint a száj- és szemrés körüli bőr mozgását is.

shutterstock_125656802_kicsi.jpg

 

A mimikai izmok egy része akaratlagosan mozog, más része akartunktól függetlenül, vagy akár tudtunk nélkül változtatja az arckifejezésünket.

Ezen izmoknak minden ember arcán jellegzetes mozgása figyelhető meg, így az adott emberre jellemző egy arcmimika és -gesztusrendszer. Ezeknek a hasonló mozdulatoknak az ismétlése az évtizedek alatt mimikai ráncok megjelenését idézi elő, pl. a homlok közepén függőlegesen (a harmadik szem helyén), a homlokon keresztirányban, vízszintesen, a szájak körüli zárójelben stb.

Mit érhetünk el az arctornával?

Ahogy a bevezetőben említettem, az arctorna vitán felül javítja az izmok és a bőr vérellátását, amivel jelentősen javul a kötőszövet állapota. Nem szabad elfelejteni, hogy jobb vérellátás mellett a krémünk hatóanyagai is nagyobb arányban szívódnak fel, és mélyebben tudják kifejteni a hatásukat.

Mivel az arcbőr öregedése részben abból látszik, hogy egyre kevésbé képes ellenállni a gravitációnak (azaz lógni kezd), ezért igen látványos változást lesz, hogy az arctorna következtében részben vagy egészben eltűnik az arcélnél lógó bőr és a toka. Ha az izmok méretének növekedéstől kikerekedik az arc, újra feszülni fog rajta a bőr, így visszarendeződik a fiatalos ábrázat.

Milyen lehetőségei vannak az arc edzésének?

Az arctornának számos komplett kidolgozott rendszere él meg egymás mellett, ezekről könyvek is megjelentek, illetve tanfolyamra is beiratkozhatunk. Létezik arc jóga, amely azzal büszkélkedik, hogy az arc állagának javítása mellett a lelki harmónia megteremtését is lehetővé teszi. Mind az arctorna, mind az arcjóga elsajátításához találhattok videókat a Youtube-on!

Folytatjuk a különféle iskolák bemutatásával és konkrét gyakorlatokkal!

A bejegyzés trackback címe:

https://noivonalak.blog.hu/api/trackback/id/tr367322666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása